Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNFoto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
 Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Domen i Norge: Kalla vinner guld

Publicerad

Här är Norges erkännande inför damernas Skiathlon i morgon.

En svenska bär favoritskapet.

– Charlotte Kalla är klar favorit på lördag, säger Vibeke Skofterud, expert Eurosport Norge.

OS drar i gång på allra största allvar på fredagsmorgonen när damernas Skiathlon står på schemat. Några av längdskidvärldens allra bästa ska göra upp om guldet.

Det mesta lutar åt att Charlotte Kalla, Anna Haag, Ebba Andersson och Stina Nilsson kommer stå på startlinjen för att tampas om guldet med rivalerna.

Norska domen inför guldracet

Bara dagen innan loppet kommer Norges erkännande. 

En svenska bär favoritskapet, enligt norska experter. 

– Charlotte Kalla är klar favorit på lördag, jag tror aldrig att jag har sett henne gå in i ett mästerskap med större självförtroende än vad hon gör nu. Hon har redan åkt ifrån både Björgen och Weng i vinter och hennes teknik har sett annorlunda ut jämfört med tidigare och desutom är hon mer jämn nu, säger Vibeke Skofterud, expert på Eurosport Norge.

Skofterud tror på Kallas sprintfart och att hennes noggranhet i träningen kommer fälla avgörandet under skiathlonen.

– Hon har fått tillbaka lite av sin gamla sprintfart och det ser ut som hon gjort mycket rätt i träningen under sommaren och hösten. Hon har tränat vid sidan av landslaget vilket betyder att hon kunnat fokusera på det som känns bäst för henne, fortsätter han.

Elofsson tror på Kalla

Även Per Elofsson, expert på Eurosport, tror på Kalla.

– Jag tror på Charlotte Kalla som kan bli riktigt farlig under hela OS. Man ska aldrig räkna bort norskorna med Björgen, Weng och Östberg men jag tror på Charlotte. Hon har visat genom åren att hon är otroligt duktig på att toppa formen när det gäller som mest, hon tar det imorgon, säger han.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag