Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det är korkat, men han är inte korkad”

Foto: AARON FAVILA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MA PING / IMAGO/XINHUA IMAGO SPORTFOTODIENST

OS skakas av ett dopingfall.

Nu hävdar Aleksandr Krushelnitckiis tränare att stjärnan har blivit utsatt för ett sabotage. 

Det är korkat, men Aleksandr är inte korkad,Gifta paret Aleksandr Krushelnitckii och Anastasia Bryzgalova ställde upp för OAR (Olympic Athletes of Russia) kämpade sig till ett brons i nya OS-grenen mixedcurling. Men nu ser det ut som att de kan bli fråntagna medaljen.

Ryska medier var först att rapportera att Krushelnitckii hade fastnat i en dopingkontroll. Enligt Sport-Express visa stjärnans prov spår av den förbjudna substansen meldonium det rör sig om – samma substans som fick tennisspelaren Maria Sjarpova avstängd. Även B-provet visade positivt för doping.

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag.

Misstänker sabotage

Nu har idrottsdomstolen CAS inlett en officiell utredning av Krushelnitckii. Men ryska curlingbasen Dmitrij Svishchev hävdar att han kan ha blivit utsatt för ett sabotage.

– Det kan inte ha hänt i OS-byn för där äter alla samma mat. Det kan ha hänt på ett träningsläger eller i en period mellan där. Det kan också vara något som hänt inom laget, nåt under ett träningsläger, eller med ett politiskt syfte bakom, säger Svishchev enligt AP.  

Krushelnitckiis tränare Sergej Belanov vägrar tro att hans adept skulle använda just meldonium.

– Att en ung man, en smart man skulle använda samma medel som det har snackats så mycket om i två år. Det är korkat, men Aleksandr är inte korkad, så jag tror inte på det, säger Belanov. 

"Det är ofattbart"

Svenske curlingstjärna Niklas Edin vittnade efter förlusten mot Schweiz att dopingfallet har skakat om de andra deltagarna. 

– Det är tråkigt att det ska hända i vår sport. Många frågar sig varför man dopar sig i curling, men det har blivit mer och mer fysiskt. I min värld är det ofattbart inte bara med doping, utan just den där substansen eftersom det pratats så mycket om den. Det känns riktigt konstigt och tråkigt för vår sport. Det här blir en jättesnackis som tar fokus, säger Edin till Eurosport. 

– Många är superförbannade. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!