Rasmus Dahlin. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNRasmus Dahlin. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Rasmus Dahlin. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Dahlin petas i OS-premiären

Publicerad

Supertalangen Rasmus Dahlin petas i OS-premiären mot Norge. 

Förbundskaptenen Rikard Grönborg mörkar laget in i det sista - men backen var utanför laget på morgonens värmning och bekräftade senare för Sportbladet att han inte spelar. 

– Det får ni se matchtiden, säger Rikard Grönborg.  

Tre Kronor ställs mot Norge i OS-premiären. 

Förbundskaptenen Rikard Grönborg är hemlighetsfull in i det sista om vilka spelare som får chansen och vilka två, en back och en forward, som får sitta på läktaren. 

Men att döma av den tidiga värmningen på torsdagsmorgonen blir det supertalangen Rasmus Dahlin som petas. 

17-åringen var med bland de tiotal spelare som värmde på isen, då övriga körde gym, men efter den korta värmningen fick Rasmus Dahlin och Carl Klingberg fortsätta mata med Peter Popovic och Johan Garpenlöv långt efter att värmningen gått mot sitt slut. 

Den mer vanliga träningen tyder på att det blir just dessa två som får vila i eftermiddag. 

– Det får ni tolka precis som ni vill. Ni får se, säger förbundskaptenen hemlighetsfullt efter värmningen.  

Efter träningen bekräftade Rasmus Dahlin också för Sportbladet att han inte spelar och berättar att motiveringen var att det är hans tur att vila. 

"Jämnare turnering än någonsin"

Rikard Grönborg är då mer öppen när det kommer till känslan i laget inför premiären. 

– Det är jättebra. Alla är fokuserade. Jag var nog sist in på frukosten och det visar att grabbarna är tända och redo att köra, säger förbundskaptenen som också höjer ett varnande finger för det på förhand "lätta" motståndet i premiären. 

– Det är den jämnare turneringen än vad det någonsin varit. 

Trots att Tre Kronors match ligger redan på eftermiddagen i Gangneung nybyggda arena valde laget alltså att värma på morgonen. 

– Vi ville komma ner hit, det var frivilligt att gå på is, viktigast var att komma i gång. 

 

MISSA INTE! Få största nyheterna från OS – testa SportExpressens bot gratis

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag

LÄS MER: Alla tv-tider i OS för torsdag 15 februari 

LÄS MER: OS-hockeyn – tv-tider, spelschema och grupper.

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag.

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag