Foto: GEPA PICTURES/ MATIC KLANSEK / GEPA PICTURES BILDBYRÅNFoto: GEPA PICTURES/ MATIC KLANSEK / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
 Foto: GEPA PICTURES/ MATIC KLANSEK / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Foto: SVEN LINDWALLFoto: SVEN LINDWALL
 Foto: SVEN LINDWALL

Calle Halfvarssons succé i sprintkvalet

Publicerad

Calle Halfvarsson tvingades bryta skiathlon-tävlingen i OS.

Men i sprintkvalet visade svensken riktigt god form igen – tillsammans med Teodor Peterson och Oscar Svensson. 

Calle Halfvarsson var märkbart uppgiven efter OS-inledningen. Halva loppet återstod när den svenske stjärnan fick bryta i förtid – och Halfvarsson vittnade själv om att det var något som inte stod rätt till. 

Halfvarssons revansch i sprinten

Men i sprintkvalet har Halfvarsson mirakulöst återhämtat sig. Han åkte in på en god placering och låg länge i absoluta täten. Han sjönk ner till tionde plats, men tog sig ändå till final med god marginal. Bland svenskarna var han tredje bäst, bakom Teodor Peterson som kom femma och Oskar Svensson som hamnade på sjunde plats och Viktor Thorn, 8:a. 

– Det var skönt att känna att jag fick komma igång, säger Halfvarsson till Eurosport. 

– Mina ben stumnade inför slutet. Det var jobbigt att hålla farten. 

– Det har känts rätt bra på slutet. 

Norge gjorde ett betydligt sämre kval och hade bara Johannes Hösflot Kläbo bland de tio bästa åkarna. Samtidigt åkte kanadensaren Alex Harvey, en av förhandsfavoriterna, överraskande ut ur topp 30 och får inte åka kvartsfinal. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag