Viktor Fasth. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNViktor Fasth. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Viktor Fasth. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Jhonas Enroth. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNJhonas Enroth. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Jhonas Enroth. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Byter målvakt efter förlusten

Publicerad

Jhonas Enroth fick chansen för Tre Kronor i genrepet mot Kanada.

Det slutade med förlust efter fyra insläppta mål.

Nu byter Tre Kronor målvakt till premiären - där Viktor Fasth får chansen.

Det enligt uppgifter till Aftonbladet. 

Tre dagar återstår till Tre Kronors intåg i det olympiska mästerskapet.

På torsdag kliver laget in och ställs direkt i ett möte med grannationen Norge i den första av tre matcher i gruppspelet där även Tyskland och Finland väntar.

Som ett led i förberedelserna till OS kom Tre Kronor att tidigare i dag spela mot Kanada i en träningsmatch i Incheon, Sydkorea, där lagen har legat på förläger. 

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag

 

Genrepet slutade i moll för svensk del då det i en fysisk match där det länge låg på eller över gränsen slutade 4-1 till de regerande OS-mästarna. 

Inför matchen handlade det mesta om Tre Kronors oväntade målvaktsval då Rikard Grönborg valde att starta med Jhonas Enroth - inte Viktor Fast som av många var tippad att vara förstavalet för Tre Kronor i OS. 

Enroth svarade för godkänd insats - men det ser inte ut att räcka.

Enligt uppgifter - byter målvakt till premiären

För enligt uppgifter till den svenska tidningen Aftonbladet har Rikard Grönborg med ledarstab valt att byta målvakt till matchen mot Norge på torsdag.

Ut kliver Jhonas Enroth - in kliver Viktor Fasth.

– Vi har snackat om vem som spelar men vad om sagts stannar såklart inom gruppen tills Rikard (Grönborg) uttalar sig, säger Jhonas Enroth, som stod mot Kanada, säger Enroth till Aftonbladet. 

Enligt uppgifter till samma tidning har målvakterna redan fått veta hur ledningen tänker inför gruppspelet.

– Jag tycker det är bra, skönt att veta. Skönt att vi har ett bra snack inom gruppen. Men vad om har sagts stannar såklart inom gruppen tills Rikard (Grönborg, förbundskapten) uttalar sig

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag