Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Brutala sågningen: "En klen start - misslyckad"

Foto: SVEN LINDWALL
Foto: MAGNUS RAGNVID / DISCOVERY
Foto: SVEN LINDWALL

OS-invigningen drog åt sig stor uppmärksamhet hemma i tv-sofforna. Men alla var inte imponerade. Nu plockar DN:s krönikör Johan Croneman fram sågen.

Croneman riktar bland annat skarp kritik till sändande tv-bolaget Discovery.

"Det var en riktigt klen start. För att inte säga helt misslyckad", skriver han.

OS är i gång i allra högsta grad.

Månader av förberedelser är äntligen över och på lördagsmorgonen väntar Sveriges första stora medaljchans när Charlotte Kalla ska tävla i skiathlonen.

Tidigt på fredagen hölls även den klassiska OS-invigningen i Pyeongchang. Det bjöds för det mesta på sång och dans, och en stämning som idrottarna verkade trivas vid där Discovery och Kanal 5 stod som sändande tv-bolag i Sverige med flera profiler på plats.

 

LÄS OCKSÅ: Peter Forsbergs tabbe i direktsändning avslöjad

 

Croneman: "Det var kyligt"

Bland annat fanns Ingemar Stenmark, Per Elofsson och Peter Forsberg på plats för tv-kanalens räkning i samband med invigningen och de kommer självklart vara ett återkommande inslag under hela OS.

Men alla blev inte imponerande av showen. En av dem är DN:s krönikör Johan Croneman - som väljer att plocka fram sågen i en krönika för tidningen.

I krönikan riktar han kritik mot flera av profilerna men också Discovery i stort.

"Tekniskt och visuellt var det en monsterinvigning, det small och det gnistrade och glimmade så Kanal 5:s kommentator Roberto Vacchi tappade hakan, rök och rös och frustade om vartannat - men kändes det överhuvudtaget någonting? Det var perfekt, men kyligt. Det fanns ingenting jag tar med mig därifrån", börjar Croneman inledningsvis.

 

LÄS OCKSÅ: Få det senaste från OS 2018 direkt i Messenger

 

Croneman: "Helt misslyckad start"

Croneman fortsätter sedan med sin kritik:

"Roberto Vacchi håller världslass som cykelkommentator, men en OS-invigning? Nej, tror inte det. Det var en riktigt klen start för Kanal 5 överhuvudtaget. För att inte säga helt misslyckad. Bredvid den klyschrike Vacchi satt skidexperten Per Elofsson och sade i alla fall ingenting som jag uppfattade – förutom några målande inflikningar".

 

 

"Kanal 5 avslöjade verkligen från början att man helt saknar tradition i genren, att man har köpt sig ett lag och att det kanske sett bra ut på papperet - men det började riktigt riktigt illa", skriver Croneman vidare.

Croneman var även kritisk till Jonas Karlssons insats.

"Jonas Karlsson tyckte i alla fall att det var ”härligt”. Minst tio gånger. Jonas Karlsson har massor av erfarenhet från massor av mästerskap - och massor av studiogäster. Närmast ofattbart att han inte såg detta komma på långt håll. Populära folkkära experter med sammanlagd noll utstrålning".

 

LÄS OCKSÅ: OS 2018 - program och tv-tider lördag 10 februari

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!