Foto: GEPA PICTURES/ MARIO KNEISL / GEPA PICTURES BILDBYRÅNFoto: GEPA PICTURES/ MARIO KNEISL / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
 Foto: GEPA PICTURES/ MARIO KNEISL / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Foto: GEPA PICTURES/ ANDREAS PRANTER / GEPA PICTURES BILDBYRÅNFoto: GEPA PICTURES/ ANDREAS PRANTER / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
 Foto: GEPA PICTURES/ ANDREAS PRANTER / GEPA PICTURES BILDBYRÅN

Bakslaget: Hittade tumör – missar OS

Publicerad

Elena Fanchini, 32, satsade mot sitt fjärde OS.

Men det blir ingen start i Sydkorea.

Fanchini kommer i stället att genomgå behandling för en tumör. 

"Man vet aldrig vad som händer i livet", skriver hon på Instagram.

Beskedet om Fanchini lämnades av det italienska skidförbundet på fredagen. 

Fanchini har drabbats av en tumör. Tumören ska dock vara av en art som gör att den går att behandla.

"Alla har gått igenom svåra tider, tider när livet prövar oss. Nu har livet ställt mig inför en ny utmaning, en svår utmaning som gör att jag måste sluta och fokusera på mig själv", skriver hon på sitt Instagramkonto.

 

LÄS OCKSÅ: Vinter-OS i Sydkorea: Program dag för dag 

 

Stjärnan missar OS - har en tumör

Elena Fanchinis största merit är VM-silvret i störtlopp från 2005. Hon har därtill vunnit två individuella segrar i världscupen, även dessa har kommit i störtlopp. I samma disciplin har hon även två tredjeplatser. Den senaste segern i världscupen kom på hemmaplan i Cortina för tre år sedan. 

"Det här är inte enkelt med tanke på allt jag har offrat och allt jobb jag har lagt ner för att nå mitt mål den här säsongen, OS. Allting rinner av mig som regn. Det här är livet, man vet aldrig vad som händer, men jag ger inte upp", skriver hon på Instagram.

Damernas störtlopp i OS avgörs natten mot onsdag den 21:a februari, svensk tid. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag