Lindsey Vonn var inte nöjd med Anna Swenn-Larssons agerande. Foto: GEPA PICTURES/ CH. KELEMEN / GEPA PICTURES BILDBYRÅNLindsey Vonn var inte nöjd med Anna Swenn-Larssons agerande. Foto: GEPA PICTURES/ CH. KELEMEN / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Lindsey Vonn var inte nöjd med Anna Swenn-Larssons agerande. Foto: GEPA PICTURES/ CH. KELEMEN / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Anna Swenn-Larsson. Foto: GIOVANNI AULETTA / APAnna Swenn-Larsson. Foto: GIOVANNI AULETTA / AP
Anna Swenn-Larsson. Foto: GIOVANNI AULETTA / AP
Swenn-Larsson och Therese Borssén i Kanal 5:s studio- Foto: Kanal 5Swenn-Larsson och Therese Borssén i Kanal 5:s studio- Foto: Kanal 5
Swenn-Larsson och Therese Borssén i Kanal 5:s studio- Foto: Kanal 5

Avslöjar Lindsey Vonns utbrott: ”Jag var livrädd”

Publicerad

Lindsey Vonn är en av alpinvärldens mest rutinerade åkare.

Men under ett möte med svenskan Anna Swenn-Larsson tappade Vonn humöret.

– Jag var faktiskt livrädd, säger Swenn-Larsson i Kanal 5.

Det var den förre landslagsåkaren Therese Borssén som berättade om Swenn-Larsson och Vonns möte i Kanal 5:s OS-studio.

– Det är lite typiskt Anna, började Borssén, som är expert för Discovery under OS i Pyeongchang.

Svenskan debuterade i världscupen under en tävling i Courchevel 2010, där Lindsey Vonn också deltog. Amerikanskan var redan då en av den alpina sportens största stjärnor.

Händelsen utspelade sig dagen innan loppet, då utövarna får testa backen. 

Berättar om Swenn-Larssons tabbe

– Det är friåkning ner, men man står i startgrinden och får starta som på en vanlig världscup, förklarar Borssén i Kanal 5.

Anna Swenn-Larsson stod i tur att köra ut efter Lindsey Vonn – och kom ifatt amerikanskan i backen.

– Det är en oskriven regel att man inte kör om den som åker före, man håller en distans, säger Borssén.

Den då 19-åriga Swenn-Larsson hade dock missat vad som var kutym under teståken.

– Anna brassade ut och åkte jättefort. Hon svängde om Lindsey, nästan som att hon körde störtlopp hela vägen ner, säger Therese Borssén.

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag

Vonns utbrott mot svenskan

Anna Swenn-Larsson berättar att hon fick en utskällning av Vonn nere i målområdet.

– Jag fick en känga när jag kom ner. Hon sa att det inte funkar så här på världscup. Jag var faktiskt livrädd, säger hon i Kanal 5.

Borssén:

– Jag tyckte synd om Anna, hon blev lite ledsen. Hon tyckte det var genant att Lindsey Vonn sa att hon inte fick göra så.

 

MISSA INTE! Få största nyheterna från OS – testa SportExpressens bot gratis

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag