Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Utspelet: "Det är ett förbaskat hån"

Jonna Sundling. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Emil Jönsson. Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Tomas Lingman till vänster, tillsammans med Eric Saade som Lingman också representerar som manager. Foto: NILS PETTER NILSSON

Skidtalangen Jonna Sundling fick ingen OS-plats.

Det är något som får hennes agent Tomas Lingman att se rött.

"Att inte låta henne åka OS är inget annat än storhetsfasoner av mindre vetande pampar", skriver Lingman på Facebook.

Längdtruppen till OS är spikad. Sverige åker till Sydkorea med totalt 14 utövare – den minsta truppen sedan 2002.

Förbundskaptenen Rikard Grip menar att han velat ta ut åtta damer och åtta herrar – men svenska olympiska kommittén har inte velat gå med på hans önskan.

Emil Jönsson var troligtvis den svensk som skulle tagit den åttonde och sista platsen på herrsidan – men får inte följa med till Pyeongchang. På onsdagen förklarade verksamhetschefen Peter Reinebo SOK:s beslut.

– Emil Jönsson har inte nått grundkriteriet, han har inte varit i final, annat än i Dresden, inte stått på pallen i tre säsonger. Vi är intresserade av att använda gummisnodden när det gäller yngre aktiva, men inte på en aktiv som inte är ett framtidskriterium. Det handlar inte om Emil, utan det grundkriteriet vi har. Tyvärr har inte Emil nått det, sa han då.

Kritiken: "Är ett förbaskat hån"

Någon som reagerat på petningen är skidagenten Tomas Lingman.

"Det är ett förbaskat hån av SOK", skriver han på sin Facebooksida.

Lingman är även upprörd över att talangen Jonna Sundling, som han företräder via sitt management Nordic XC Ski Team, inte fått chansen att åka till OS. Han förstår inte varför SOK inte valt att ta ut Sundling med ett framtidskriterium. Sundling är lika gammal som Anna Dyvik, som är klar för OS efter att SOK nyttjat framtidskriteriet. 

 

LÄS MER: Längskidor i OS – program med tider och datum

"Spiller sås på vita linneservetter"

"Faktum är att Jonna tillhör några av de största unga skidtalanger vi har fått fram de sista åren, att inte låta henne åka OS är inget annat än storhetsfasoner av mindre vetande pampar", skriver Lingman.

Agenten anser att SOK borde lyssna fullt ut på förbundskaptenen Rikard Grip, som han menar har bättre insyn i den svenska truppen.

"Rikard lever med dessa hårt satsande idrottsutövare året runt medan Peter Reinebo och hans entourage på SOK spiller sås på vita linneservetter", skriver Tomas Lingman.