Anette Norberg: "Hur korkad kan man vara"

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: W51 / ALL OVER PRESS ZUMA PRESS

Aleksandr Krushelnitckii är misstänkt för doping efter att ha vunnit en bronsmedalj i mixedcurling tillsammans med sin fru, Anastasia Bryzgalova.

Ett besked som den svenska curling-legendaren Anette Norberg knappt kan förstå.

– Man vet ju inte vad man ska säga. Man tror inte det är sant, man förstår ju inte… Min första reaktion är ”hur korkad kan man vara”, säger hon i Kanal 5.

Han vann OS-brons i den nya grenen mixedcurling.

Men nu kan den medaljen komma att tas ifrån Aleksandr Krushelnitckii och makan Anastasia Bryzgalova efter att Aleksandr testats positivt i A-testet och nu misstänks för doping. 

Vid en studiosändning från Kanal 5 med Anette Norberg kom den svenska OS-hjälten från 2006 och 2010 att kommentera händelsen med förvåning och ilska.

– Man vet ju inte vad man ska säga. Man tror inte det är sant, man förstår ju inte… Min första reaktion är ”hur korkad kan man vara”. Det är ju inte en sport där man har otrolig nytta av att utsätta sig för sånt här. Otroligt obegripligt och det känns väldigt korkat. 


LÄS MER: Svenska ilskan: "Det är ofattbart" 

"Hur kontrollerade vi var under säsongen"

Vidare fortsätter hon med att spekulera i huruvida det har kunnat ske - och minns tillbaka till sin karriär där hon uppger att hon kunde testas minst tio gånger på ett år.

– Mixed dubbel är ju en ny OS-gren och när jag tänker tillbaka på min tid och hur kontrollerade vi var under säsongen… Det jag funderar över är om det funnits samma kontroll i den här grenen eller samma information och om det är något där som fallerat. 

Även de svenska nuvarande curlingstjärnorna har lite förståelse för hur Aleksandr kunnat göra vad han nu misstänks för ha gjort. Dopat sig.

– I min värld är det ofattbart. Tråkigt att det ska hända i vår sport också. Det har blivit mer fysiskt, men den här meldonium har ju inte ens någon bevisad effekt. Det känns riktigt konstigt och väldigt tråkigt, säger han i Kanal 5.