Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ändrade ”porriga” numret – tog guld

Den omtalade positionen som fick duon att ändra sitt nummer. Foto: Skärmdump från The Toronto Stars Youtubekanal
Scott Moir och Tessa Virtue. Foto: TATYANA ZENKOVICH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Det kanadensiska konståkningsparet ändrade en position i sitt OS-nummer som de själva beskriver som "porrig" – sen vann de OS-guld. 

– Vi satt ner och kollade på videon och det var inte en estetiskt vacker position, säger Scott Moir till The Toronto Star.  

Det kanadensiska konståkningsparet Scott Moir och Tessa Virtue ändrade sitt nummer efter de kanadensiska mästerskapen så att det skulle hålla "OS-kvalitet".

Anledningen? Ett av lyften var för sexuellt för den olympiska juryn.  

– Vi ville göra ett annorlunda intryck. Om det rörde sig om attityd eller sexualitet, mörker eller en modern touch, så är uppdraget slutfört antar jag, säger Virtue till The Toronto Star.

Moir beskrev rörelsen som "porrig" enligt USA Today. Mer detaljerat så rör det sig om Virtues landning efter ett uppkast, med benen om Moirs axlar och händer bakom hans nacke. 

Moir är noga med att påpeka att altereringen av rörelsen var ett eget initiativ på vägen mot ännu ett guld och inte på någon annans begäran. 

– Vi satt ner och kollade på videon och det var inte en estetiskt vacker position. Så vi ändrade den och förbättrade den, säger Moir. 

Tog hem sitt tredje OS-guld

I den nya och barntillåtna versionen som duon visade upp under ett lagevent varar positionen bara någon sekund innan Virtue stegar.

Ett lyckat beslut om du frågar den kanadensiska OS-kommitén som firar årets första OS guld för nationen.

Under måndagen tog konståkningsparet hem sitt tredje OS-guld på raken i lag.

Det är ju att konstatera att de talar av erfarenhet. Konståkningsparet tog nämligen hem guldet både i Vancouver 2010 och i Sotji 2014. 

Moir och Virtue har varit ett par ute på isen sedan de blev ihopmatchade av Moirs släkting 1997. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!