Den omtalade positionen som fick duon att ändra sitt nummer. Foto: Skärmdump från The Toronto Stars YoutubekanalDen omtalade positionen som fick duon att ändra sitt nummer. Foto: Skärmdump från The Toronto Stars Youtubekanal
Den omtalade positionen som fick duon att ändra sitt nummer. Foto: Skärmdump från The Toronto Stars Youtubekanal
Scott Moir och Tessa Virtue. Foto: TATYANA ZENKOVICH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNScott Moir och Tessa Virtue. Foto: TATYANA ZENKOVICH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Scott Moir och Tessa Virtue. Foto: TATYANA ZENKOVICH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Ändrade ”porriga” numret – tog guld

Publicerad

Det kanadensiska konståkningsparet ändrade en position i sitt OS-nummer som de själva beskriver som "porrig" – sen vann de OS-guld. 

– Vi satt ner och kollade på videon och det var inte en estetiskt vacker position, säger Scott Moir till The Toronto Star.  

Det kanadensiska konståkningsparet Scott Moir och Tessa Virtue ändrade sitt nummer efter de kanadensiska mästerskapen så att det skulle hålla "OS-kvalitet".

Anledningen? Ett av lyften var för sexuellt för den olympiska juryn.  

– Vi ville göra ett annorlunda intryck. Om det rörde sig om attityd eller sexualitet, mörker eller en modern touch, så är uppdraget slutfört antar jag, säger Virtue till The Toronto Star.

Moir beskrev rörelsen som "porrig" enligt USA Today. Mer detaljerat så rör det sig om Virtues landning efter ett uppkast, med benen om Moirs axlar och händer bakom hans nacke. 

Moir är noga med att påpeka att altereringen av rörelsen var ett eget initiativ på vägen mot ännu ett guld och inte på någon annans begäran. 

– Vi satt ner och kollade på videon och det var inte en estetiskt vacker position. Så vi ändrade den och förbättrade den, säger Moir. 

Tog hem sitt tredje OS-guld

I den nya och barntillåtna versionen som duon visade upp under ett lagevent varar positionen bara någon sekund innan Virtue stegar.

Ett lyckat beslut om du frågar den kanadensiska OS-kommitén som firar årets första OS guld för nationen.

Under måndagen tog konståkningsparet hem sitt tredje OS-guld på raken i lag.

Det är ju att konstatera att de talar av erfarenhet. Konståkningsparet tog nämligen hem guldet både i Vancouver 2010 och i Sotji 2014. 

Moir och Virtue har varit ett par ute på isen sedan de blev ihopmatchade av Moirs släkting 1997. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag