Foto: TNS/ABACA / STELLA PICTURES
 Foto: TNS/ABACA / STELLA PICTURES

16-åringens otäcka krasch i OS-finalen

Publicerad

OS-finalen i halfpipe blev arenan för en krasch som beskrivits som en av de värsta på flera år.

16-årige Yuto Totsuka landade helt fel efter ett hopp och fick köras i väg med ambulans. 

Det blev en fylld final full med vurpor när herrarnas halfpipe skulle avgöras. Yuto Totsukas var dock den överlägset mest otäcka.

16-åringen landade olyckligt på kanten av banan och fick föras till sjukhus med ilfart. Publiken tystnade medan japanen bars ut på bår. Totsuka skrek ut sin smärta och lyftes först upp på en snöskoter och därefter in i en ambulans, skriver USA Today. 

"En av de värsta krascherna"

"Det här är en av de värsta OS-krascherna på flera år", skriver sajten 247 Sports i sitt referat av olyckan.  

Enligt det japanska OS-laget har Totsuka mirakulöst nog undkommit utan allvarligare skador. Det enda bestående menet är en smärta i höften. 

Det här var Totsukas första OS. Han har snabbt blivit ett framtidslöfte inom snowboardsporten med tre pallplatser i världscupen under den pågående säsongen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag