Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zetterberg: "Det går inte att hålla på så här"

Foto: Sven Lindwall

SOTJI. Henrik Zetterberg har slagit upp sitt diskbråck – och senaste dygnet i Sotji har varit en mardröm för den svenske kaptenen.

– Jag har inte kunna röra mig mycket, det hat varit en jobbig natt, säger Zetterberg till SportExpressen.se.

Nu berättar han om det oerhört tuffa beslutet – och att han kan tvingas till en operation.

– Det går inte att hålla på såhär. Det är samma som i december fast mycket värre stöter. Det är klart att det är jobbigt att lämna grabbarna, det är ett tufft beslut, säger Zetterberg.

Sveriges lagkapten och storstjärna Henrik Zetterberg har spelat färdigt i OS-turneringen. Efter matchen mot Tjeckien slog han upp sin gamla ryggskada.

– Det är diskbråcket som gått upp igen, det är samma som i december fast mycket värre stöter. Jag hoppades på att det skulle vara bättre idag men det är det inte och i december fick jag inte göra något på två veckor, sen blev det två veckor efter det också. Det är ett väldigt tufft beslut men inget jag kan göra, säger Zetterberg till SportExpressen.se.

Hörde av sig direkt

Detroit Red Wings ringde direkt och nåddes av informationen att han inte kunde träna under gårdagen.

– Klart de hörde av sig så fort jag inte var med och tränade, sen har de folk på plats också och de hade bra kontakt med Björn Waldebäck (landslagsläkaren) här också.

– Man vet inte exakt vad det är, när det här kom i december så så fanns det en risk att det skulle komma igen just eftersom hur disken såg ut när vi tittade. Tyvärr så är det något där igen. Vi får se vad som behöver göra. Alternativen är behandlingen vi gjorde senast eller operation. Nu får vi se vad som sägs, säger Zäta.

Om det blir operation kan han bli borta i två månader.

– Jag har hört att det är sex till åtta veckor om man måste opereras, det går inte att hålla på som jag gjort nu heller. Det måste bli bra på något sätt. Vi får se tills man kommer över dit och se vad dom säger, säger Zetterberg.

Att lämna det svenska OS-laget är väldigt tungt för honom.

– Det är klart det är väldigt jobbigt, i går när det väl hände försökte man ha hoppet uppe så länge som möjligt men det är klart att det var ett jobbigt beslut att ta. Det är inte en axel eller ett knä som går att spela igenom utan det går helt enkelt inte. Klart det är jobbigt, turneringen har börjat och man har spelat en match och hunnit träffa grabbarna, säger Zäta.

Inte redo att flyga

Nu är det en tidsfråga innan han kan resa hem till Detroit – ryggen måste bli bättre för att han ska kunna klara av den långa flygresan.

– Så fort jag känner mig okej att flyga, det är väl det bara. Får se när det blir men ryggen måste bli bättre innan jag sätter mig i planet. Jag har inte direkt rört mig mycket senaste dygnet, säger Zetterberg.