Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vinden ställde till det Håkan Dahlby direkt

Foto: Ylwa Yngvesson

LONDON/STOCKHOLM. Svenska medaljhoppet Håkan Dahlby tog sig till final.

Men en besvärlig vind höll på att ställa till det.

 – Han är så duktig skytt alltså, så han står inte och är långt ifrån på bägge duvorna om det inte är något fel, säger coachen Claes Johansson till SportExpressen.se.

I Peking för fyra år sedan var Håkan Dahlby en träff från att få skjuta final.

Nu var siktet inställt på revansch.

Precis som i OS 2008 inledde Dahlby kvalet i London med en 45-serie, det vill säga 45 av 50 möjliga träffar.

– Han sa att han inte var i närheten av de som han dubbelbommade på, det var han inte. Han är så duktig skytt alltså, så han står inte och är långt ifrån på bägge duvorna om det inte är något fel, konstaterade head coach Claes Johansson efter första rundan.

Är det vinden eller?
– Ja, det är vinden som ställer till det.
Men det blåser inte så mycket?!
– Vi tycker också det när vi tittar på det, men det är bara att konstatera utifrån resultaten. Det är någonting och det är vinden att välja på, för solen är perfekt – du ser duvorna tydligt. Det stormade här i går kväll.

"Det är lite busigt"

Men Håkan Dahlby lyckades ändå avancera till final. Han avslutade med två 46-rundor, och när rivalerna i andra kvalgruppen radade upp missar i sista rundan stod svensken helt plötsligt på en femteplats – vilket betyder att han som näst siste man kvalificerade sig för final.