Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vägrade sälja hästen trots mångmiljonbud

LONDON/STOCKHOLM. Wega hjälpte Sara Algotsson-Ostholt fram till ett OS-silver – men kunde ha blivit såld redan i höstas.

Familjen Algotsson nobbade dock alla bud, trots att ett låg på så mycket som tio miljoner kronor.

– Jag har aldrig haft några pengar, men jag skiter i det här. De här upplevelserna kan man inte byta mot pengar, säger mamman Margareta Algotsson.

Sara Algotsson-Ostholt och hästen Wega imponerade hela fälttävlan igenom.

Till sist blev det ett silver för duon, som bara var ett rivet hinder ifrån att ta hem OS-guldet.

Men paret kunde ha skiljts åt redan i höstas. Då fick nämligen hennes man, den tyske ryttaren Frank Ostholt, uppleva hur hästen Mr Medicott – som han vann OS-guld med i Peking 2008 – såldes av sin ägare.

"Vägrade sälja"

Samma köpare ville ha Wega – men Algotsson-Ostholt vägrade sälja.

Hon berättande om skeendet inför OS för tidningen Barometern.

– En av dem som köpte en av de tyska hästarna hörde av sig angående henne. Men säljer jag den hästen har jag ingen häst och har man en dröm så kan man inte sälja det bästa man har, säger hon.

– Jag har aldrig haft en bättre häst än henne.

"Vi säljer inte"

Enligt 37-åringen rörde det sig om ett väldigt lukrativt bud. Köparna erbjöd nämligen tio miljoner kronor för Wega.

Men när mamman Margareta firade silvret slog hon än en gång fast att det inte blir någon försäljning.

– Det har kommit väldigt många bud, men vi säljer inte. Oavsett bud. Jag har aldrig haft några pengar, men jag skiter i det här. De här upplevelserna kan man inte byta mot pengar.

Algotsson-Ostholt erkänner dock att det dröjde innan hon insåg Wegas potential.

– Jag upptäckte det nog först på EM i Lumühlen. Tidigare hade jag inte sett mig och Wega som speciellt bra. Men där sa många till mig efter hoppningen, trots att vi gjorde en miss där, att "det är verkligen en världshäst du har där". Då snurrade det lite i huvudet, men hon är verkligen inte sämre än någon annan.