Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Usain Bolt riskerar att missa OS efter skada

Usain Bolt.
Foto: Collin Reid / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Paul Gilham

Usain Bolt, 29, riskerar att missa OS på grund av en lårskada.

Världens snabbaste man tvingas avstå finalen i de jamaicanska uttagningarna till olympiska spelen.

"Jag har lämnat in en dispensansökan för att bli ursäktad från 100-metersfinalen", skriver Bolt på Twitter.

Världens snabbaste man Usain Bolt fick känningar i låret under den första rundan i Jamaicas uttagningar till OS i sommar och ännu en gång i semifinalen på fredagen.

Bolt blir borta i upp till vecka

Efter att ha talat med en läkare visar det sig att Bolt har en lättare lårskada, som håller honom borta från tävlingar i upp till vecka. Men den tvingar honom att kasta in handduken inför finalen i de jamaicanska uttagningarna.


https://twitter.com/usainbolt/status/749076079462277121

Nu har stjärnan lämnat in en ansökan för att få dispens att tävla i OS utan att delta i finalen, meddelar han på sin Twitter. Han har också börjat undergå behandling för att kunna delta i London Anniversary Games den 22 juli för att bli uttagen till OS i Rio senare i sommar.


Gatlin: "Bolt gör det som behövs"

Stora rivalen, Justin Gatlin, tror att Usain Bolt på något sätt kommer att finnas med på startlinjen nästa månad.

– Han kommer vara med i OS-laget. Det finns inte en chans att han missar det. Han kommer att göra det som behövs, säger amerikanen - som springer 100 meter på de amerikanska uttagningarna under lördagen - till AP.

Usain Bolt siktar på att bli historisk genom att vinna OS-guld på 100, 200 meter och 4x100 meter för tredje gången i rad. Den 29-årige jamaican har dessutom elva VM-guld och världsrekordet på både 100 och 200 meter.