Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Usain Bolt riskerar att missa OS efter skada

Usain Bolt.
Foto: Collin Reid / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Paul Gilham

Usain Bolt, 29, riskerar att missa OS på grund av en lårskada.

Världens snabbaste man tvingas avstå finalen i de jamaicanska uttagningarna till olympiska spelen.

"Jag har lämnat in en dispensansökan för att bli ursäktad från 100-metersfinalen", skriver Bolt på Twitter.

Världens snabbaste man Usain Bolt fick känningar i låret under den första rundan i Jamaicas uttagningar till OS i sommar och ännu en gång i semifinalen på fredagen.

Bolt blir borta i upp till vecka

Efter att ha talat med en läkare visar det sig att Bolt har en lättare lårskada, som håller honom borta från tävlingar i upp till vecka. Men den tvingar honom att kasta in handduken inför finalen i de jamaicanska uttagningarna.Nu har stjärnan lämnat in en ansökan för att få dispens att tävla i OS utan att delta i finalen, meddelar han på sin Twitter. Han har också börjat undergå behandling för att kunna delta i London Anniversary Games den 22 juli för att bli uttagen till OS i Rio senare i sommar.


Gatlin: "Bolt gör det som behövs"

Stora rivalen, Justin Gatlin, tror att Usain Bolt på något sätt kommer att finnas med på startlinjen nästa månad.

– Han kommer vara med i OS-laget. Det finns inte en chans att han missar det. Han kommer att göra det som behövs, säger amerikanen - som springer 100 meter på de amerikanska uttagningarna under lördagen - till AP.

Usain Bolt siktar på att bli historisk genom att vinna OS-guld på 100, 200 meter och 4x100 meter för tredje gången i rad. Den 29-årige jamaican har dessutom elva VM-guld och världsrekordet på både 100 och 200 meter.