Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenskt byte – timmar innan Norge-rysaren

Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

RIO DE JANEIRO. De svenska handbollsdamerna gör ett byte i truppen - med bara timmar kvar till kvartsfinalen mot Norge.

Högersexan Michaela Ek är skadad och ersätts av Hanna Blomstrand.

– Jag räknar inte att få jättemycket speltid, men skulle jag få det kommer jag att göra vad jag kan för att vi ska gå vidare, säger Blomstrand.

19 år går Hanna Blomstrand i kväll in i sin karriärs största match. Den vänsterhänta högernian, som även kan spela högersexa, går in och ersätter Michaela Ek i kvartsfinalen mot Norge.

Ek ska ha fått en smäll under matchen mot Frankrike, när hon krockade med lagkamraten Linnea Torstenson. Det är i nuläget oklart vilken sorts skada det handlar om.

Hanna Blomstrand har varit reserv på plats i Rio de Janeiro under hela turneringen och därmed även tränat med laget. Hennes landslagserfarenhet är dock sparsam. Blomstrand har inte spelat någon officiell A-landskamp för Sverige och gör därmed landslagsdebut i kvällens kvartsfinal om hon får speltid.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse att få spela för Sverige i ett OS och det är ett häftigt läge att komma in i. Jag räknar inte med att få jättemycket speltid, men skulle jag få det kommer jag att göra vad jag kan för att vi ska gå vidare, säger Blomstrand.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!