Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SportExpressen.se:s storsatsning under OS

Foto: Joel Marklund

I kväll är det äntligen dags för OS-invigning.

SportExpressen.se satsar stenhårt på spelen i London och bjuder på liverapportering från tidig morgon till sen kväll - hela OS.

Dessutom får läsarna möjlighet att chatta med våra LIVE-experter.

– Det ska bli kul, jag bjuder gärna på mig själv. "What you see is what you get", säger den förre häckstjärnan Robert Kronberg.

Robert Kronberg, 35, har en lång och framgångsrik karriär bakom sig med rutin från EM, VM och OS.

I Sydney-OS 2000 nådde häckstjärnan en åttondeplats i finalen.

Nu har han lagt av - men 35-åringen blir ändå en stor OS-profil.

Kronberg är en av flera experter som kommer att vara med och bevaka mästerskapet för SportExpressen.se:s räkning.

"Väldigt förväntansfull"

Våra LIVE-experter kommer att vara med och chatta under dagarna då SportExpressen.se liverapporterar från morgon till kväll.

– Det ska bli kul, det här ser jag fram emot. Jag ska försöka vara så ärlig och öppen som möjligt och försöka ge läsarna en bra bild av friidrotten. Jag säger alltid vad jag tycker och tänker, "what you see is what you get!", säger Robert Kronberg.

Kommer du att bjuda på någon kuriosa från din egen karriär?

– Det hoppas jag på, jag bjuder gärna på mig själv på alla möjliga sätt.

Vad är det som är så speciellt med OS i dina ögon?

– Man får med sig hela folket känns det som, det tilltalar alla typer av människor och man kan få med sig många delar av samhället.

– Jag är väldigt förväntansfull. OS är häftigt på så sätt att man blir intresserad av sporter som kan kanske inte är intresserad av i vanliga fall.

Tror på två guld

Robert Kronberg tror på sex svenska medaljer - varav två guld - i OS.

När det gäller friidrottstävlingarna lyfter han fram två svenska hopp.

– Utifrån säsong och kapacitet är det Emma (Green Tregaro) som har en liten chans i höjd, även om jag vill understryka att det är en liten chans. Men hon kom trea på EM och vet hur man ska formtoppa sig, säger han.

– Sedan är det ju Michel Tornéus - han kan till och med vinna i sina bästa stunder. Men en finalplats är nog mer realistisk.

Om man bortser från Sverige - vilka andra höjdpunkter ser du fram emot?

– Dream Team i basket är ju en klassiker. Sedan är det ju duellen mellan Usain Bolt och Yohan Blake där jag tror att Blake har ett litet övertag rent mentalt. Han har slagit Bolt förr och dessutom är de träningskompisar så jag tror inte att han ser Bolt som den storhet som många andra gör. Det är en stor chans att det blir en skräll där.

Birro och Igelström

OS-dags - du blir inte sugen på att snöra på dig skorna igen?

– (Skratt) Jo, givetvis blir man sugen, särskilt när det är OS-final på 110 meter häck. Men jag är väldigt nöjd med att jag har slutat. Jag är sugen, men ändå inte om du förstår vad jag menar, säger Robert Kronberg.

Förutom Robert Kronberg kommer Emma Igelström (simning), Martin Frändesjö (herrhandboll), Nathalie Hagman (damhandboll), Marcus Birro (fotboll) och Linda Heed (ridsport) att vara experter i SportExpressens OS LIVE.

LIVE-rapportörerna Anders Borgström, Johan Larsson och Nils Montan-Lund rapporterar tävlingarna, matcherna och senaste nytt i tre olika flöden.

Dessutom hittar du en fullspäckad resultattjänst, hela OS-schemat, superzoomade bilder, 3D-bilder och den populära "Chefsknappen" i OS LIVE.

Häng med på SportExpressen.se under hela OS!