Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Så otroligt äckligt – ni borde skämmas"

Corey Cogdell-UnreinFoto: Victoria Will / AP TT NYHETSBYRÅN
Mitch UnreinFoto: Chris O'Meara / AP

Twitter kokade av ilska mot Chicago Tribune efter Corey Cogdell-Unreins andra OS-brons i karriären.

Den anrika tidningen skickade ut en tweet där man lät bli att skriva ut lerduveskyttens namn och i stället benämnde henne som hustru till en spelare i NFL-laget Chicago Bears.

"Den här rubriken är sexistiskt skräp", skriver Forbes-journalisten Clare O'Connor.

Det krävdes särskytte mellan Corey Cogdell-Unrein och Fatima Galvez innan bronsmedaljen i lerduveskyttet delades ut. Kombatanterna satte båda två 13 av 15 skott i ordinarie omgången. Cogdell-Unrein var starkast i avgörandet och kunde därmed räkna in karriärens andra OS-brons.

Men Chicago Tribune valde ett annat fokus på triumfen. De skrev en artikel om bronset med rubriken: "Corey Cogdell, fru till Bears lineman Mitch Unrein, vinner brons i Rio."

"Fru till Bears-spelare"

Bears refererar till Chicagos NFL-lag, Chicago Bears. När Tribune skulle twittra ut en länk till artikeln, utelämnade man Cogdell-Unreins namn helt och hållet.

"Frun till en lineman i Bears vinner en bronsmedalj i dag i Rio-OS", skrev Tribune i tweetet.

Formuleringen väckte gott om ilska bland Tribunes följare, som menade att man förminskade Cogdell-Unreins prestation och reducerade henne till en NFL-stjärnas maka.

"Otroligt äckligt"

"Wow, det var bra att hon var gift med en Bears-spelare, annars hade ni inte brytt er", skriver författaren Ashley Esqueda.

"Ooh, ni kommer att bli uppläxade i dag, killar. Den här rubriken är sexistiskt skräp", skriver Forbes-journalisten Clare O'Connor.

"Jag vet att ni kanske ville ge nyheten en kontext till hur den kan kopplas till er stad, men en kvinna är mer än personen hon är gift med", skriver Paralympics-stjärnan Lee Ford.

"Det här är så otroligt äckligt och ni borde skämmas", skriver författaren Bethany Chase.

Tribune har än så länge inte bemött kritiken.