Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så ändrar Pär Mårts
i Tre Kronors kedjor

Foto: Joel Marklund

SOTJI. Pär Mårts gör förändringar i Tre Kronors kedjor.

Hete Daniel Alfredsson ingår nu i förstakedjan med Patrik Berglund och Alexander Steen.

– Vi har inte spelat vårt bästa, men ändå lyckats vinna varje match. Det känner jag är en styrka för oss, säger Alfredsson.

FAKTA

Så tränade Tre Kronor på måndagsmorgonen:

Målvakter: Henrik Lundqvist, Jhonas Enroth, Jonas Gustavsson.

Backpar: Niklas Kronwall-Jonathan Ericsson, Alexander Edler-Erik Karlsson, Johnny Oduya-Niklas Hjalmarsson, Oliver Ekman Larsson-Henrik Tallinder.

Kedjor: Daniel Alfredsson-Patrik Berglund-Alexander Steen, Loui Eriksson-Nicklas Bäckström-Daniel Sedin, Jakob Silfverberg-Marcus Johansson-Gabriel Landeskog, Jimmie Ericsson-Marcus Krüger-Carl Hagelin.

Extraforward: Gustav Nyquist.

Tre Kronor började i OS-premiären med en förstakedja där Henrik Zetterberg var center mellan Gabriel Landeskog och Alexander Steen.

Inför OS-kvartsfinalen mot antingen Slovenien eller Österrike är bara Steen kvar i toppkedjan.

Patrik Berglund har flyttats upp från tredjekedjan och ersatt skadade Zetterberg, som på grund av ett diskbråck, gjort sitt i OS.

Även Daniel Alfredsson har befordrats till förstakedjan efter att ha börjat med Berglund i tredjekedjan. Berglund och Alfredsson har gjort två mål och var sin assist var.

"Ville ha en rajtare"

Assisterande förbundskaptenen Rikard Grönborg berättade inför träningen på måndagsmorgonen för Alfredsson om kedjebytet.

– Han trodde vi skulle passa bra ihop. Han ville ha en rajtare (högerskytt) där också. Steen är en bra passningsspelare, tycker jag, men har också ruggigt bra skott. Att som rajtare komma på direktskott kan hjälpa oss, säger Alfredsson.

Andrakedjan med Loui Eriksson, Nicklas Bäckström och Daniel Sedin har inte fått målskyttet att lossna i OS, men förbundskapten Pär Mårts håller ihop trion.

– Jag tycker nog att de börjar hitta varandra ändå. Vi ska inte hålla på och laborera så mycket utan lämna över till spelarna att ta hand om det här och få möjligheter. Vi ger dem förutsättningar så får de kugga i, säger Mårts.

Nyquist 13:e forward

Tredjekedjan får nytt utseende där centern Marcus Johansson tränade ihop med Jakob Silfverberg och Gabriel Landeskog.

– Vi kanske får en tredjekedja som är rakare. "Gabbe" är lite rakare och spelar mer fysisk hockey. "Affe" och Steen kanske hittar varandra och "Bulan" är lite tyngre där, säger Pär Mårts.

Fjärdekedjan fortsätter också med Jimmie Ericsson, Marcus Krüger och Carl Hagelin.

Gustav Nyquist är 13:e forward.

– Hagelin har en skada, men säger att den är under kontroll, säger Mårts.