Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ryssland ger sig inte - lämnar in ny protest

Foto: Stefan Wermuth

Ryssland ger sig inte i kampen om bronset i herrarnas skiathlon.

Efter att de två första protesterna avslogs överklagar nu ryssarna till idrottens skiljedomstol (CAS).

– När Ryssland inte klarar av att vinna medaljer på annat sätt, så måste de köra på, säger norska landslagschefen Vidar Löfshus till NRK.no.

Det rysk-norska bråket om bronspengen i söndagens skiathlon är ännu inte över.

På upploppet slogs Maxim Vylegzjanin och Martin Johnsrud Sundby om tredjeplatsen, varpå norrmannen trängde sig före ryssen precis innan mållinjen.

– Det Johnsrud Sundby gjorde var inte schyst, sa Vylegzjanin efter loppet.

Stängningen gjorde att Ryssland att lämnade in en protest.

– Det är inte konstigt. Det är deras syn på saken, och det måste vi respektera, sa norske förbundskaptenen Trond Nystad då.

Juryn avslog protesten, vilket fick det ryska skidförbundet att på nytt överklaga till internationella skidförbundet (FIS). Under tisdagen meddelade FIS att även den protesten avslås.

"Ingen förståelse för"

Men Ryssland ger sig inte.

Under tisdagskvällen står det klart att värdnationen tar ärendet till idrottens skiljedomstol (CAS). Det får norska längdlandslaget att reagera.

– När Ryssland inte klarar av att vinna medaljer på annat sätt, så måste de köra på, säger norska landslagschefen Vidar Löfshus till NRK.no.

Och landslagschefen har inte förståelse för att Ryssland lämnar in en tredje protest.

– Nej, det har vi ingen förståelse för. Om man ska börja överklaga sådana här beslut till CAS, så kommer CAS få förfärligt mycket att göra framöver, säger han.

Löfshus är inte orolig för att Norge ska förlora tvisten.

– Nej, det fruktar vi inte överhuvudtaget, säger han.