Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Northugs nya mål efter utklassningen: 2018

Har det tungt. Vallateamet får skulden för Norges fiasko - och Petter Northug gillar inte att få stryk av Sverige. "Att bli slagen av svenskarna är det värsta som kan hända", säger han.Foto: Nils Petter Nilsson

De senaste dagarna har han blivit utklassad av svenskarna.

Petter Northug utlovar revansch - men det är varken i teamsprinten eller på femmilen.

Northug satsar på att slå svenskarna i Pyeongchang 2018.

- Kanske måste jag åka ett OS till, säger han till norska TV2.

Efter ytterligare ett vallafiasko för norrmännen var Petter Northug uppgiven. I en intervju med norska TV2 säger han att han troligtvis kommer att behöva fortsätta fram till nästa OS för att få revansch.

- Att bli slagen av svenskarna är det värsta som kan hända. Kanske måste jag åka ett OS till, säger Northug.

"Zlatan hade åkt bra i dag"

Efter målgången tackade Northug svenskarna för en god match, men det var ingen av åkarna som imponerade mest på norrmannen. När SPORT-Expressen frågar vilken svensk han är mest imponerad av kommer svaret snabbt:

- Zlatan.

Hade han åkt bra i dag?

- Med de där skidorna hade han säkert åkt bra i dag.

Johan Olsson skrattar gott åt utspelet.

- Vi får väl se. Vi kanske får ta in honom i laget. Eftersom jag ska sluta innan VM så kanske Zlatan får ta tredjesträckan, säger Olsson.

Trots Northugs kaxiga passning till Sverige så känner Olsson med norrmännen. Han vet precis hur de mår just nu.

- Fan vi lider med dem, de är värda ett bättre öde, säger han.

- Vi har själv stått där med katastrofala skidor, men sån är idrotten. Vi ska inte rida i väg på höga hästar bara för att vi har vunnit utan vi måste ha respekt för våra konkurrenter, säger Johan Olsson.

"Blir ingen femmil"

Northug lovar nu att fortsätta jaga svenskarna både i teamsprinten och femmilen, men alla i laget är inte lika positiva.

Tour de Ski-tvåan Chris Jespersen meddelar att det kan vara slutkört för OS.

- Det blir ingen femmil för min del om jag har sådana här skidor. Det blir långa kilometer då. Jag är less på att se svenskarna vinna. Vallarna gör ju så gott de kan... men om ni vill ha ett ärligt svar så var det här uselt, säger han.