Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norskans tunga smäll  – OS-petas trots succé

Astrid Uhrenholdt Jacobsen & Therese Johaug.
Foto: Alessandro Garofalo

En andraplats i Tour de Ski och ett nybärgat NM-silver på distansen.

Trots den meritlistan har Astrid Uhrenholdt Jacobsen blivit petad av förbundskapten Egil Kristiansen från det norska OS-laget på 15 kilometer skiathlon.

– Hon borde definitivt ha blivit erbjuden, säger expertkommentatorn Torgeir Bjørn till NRK. 

Bara Therese Johaug var starkare än Astrid Uhrenholdt Jacobsen när Tour de Ski avgjordes. Hon ligger dessutom tvåa i världscupen och fick både silver och guld i norska mästerskapen.

Men när längdskidåkningen drar i gång i Sotji, den 8 februari, får Jacobsen stå vid sidan av.

Hon fanns inte med på den fyra damer starka startlistan som norske ledaren Egil Kristiansen presenterade i dag.

"Borde varit med"

Marit Björgen, Johaug, Kristin Størmer Steira och Heidi Weng blev samtliga valda före Jacobsen. Fel val, tycker Torgeir Bjørn, expertkommentator på norska public service-kanalen NRK.

– Hon är en medaljkandidat, så hon har rätt att vara besviken. Det är priset man får betala för att vara med i ett så bra lag, säger Bjørn till NRK. 

– Marit och Therese är i en klass för sig själva och är helt självskrivna. Men mellan de andra tre är det ganska jämnt. Utifrån det de har presterat i år tycker jag att Astrid borde vara nummer tre i laget.