Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Linda Heed: "Jag lider med Sara"

Foto: Carl Sandin

Sara Algotsson Ostholt var millimeter från ett guld. Nu säger SportExpressen.se:s ridsportexpert under OS, Linda Heed, att Algotsson Ostholt lär gräma sig nu:

– Jag lider verkligen med Sara. Jag är säker på att hon är besviken just nu, även om det blev ett silver, säger hon.

Sverige har tagit sin första medalj under OS i London. Sverige har också tagit sin första medalj i fälttävlan, efter Sara Algotsson Ostholts jätteprestation.

Linda Heed, SportExpressens.se:s expert på ridsport under OS, både hyllar Sara och lider med henne efter silvret.

Hur följde du tävlingen?

– Jag satt framför tv:n och rös. Varje gång hon hoppade, hoppade jag också i soffan. Det var otroligt spännande och det var så snöpligt att den sista bommen föll, jag trodde att hon hade fixat det. Jag trodde att bommen skulle ligga kvar när hon träffade den underifrån.

"När man tävlar vill man vinna"

– Jag lider verkligen med Sara. Jag är säker på att hon är besviken just nu, även om det blev ett silver. Om jag hade varit i samma situation som henne hade jag varit besviken. När man tävlar så vill man ju vinna. Sedan om ett tag när hon hinner smälta det här kommer hon ju att vara jättenöjd över ett silver, hon har ju verkligen gjort det fantastiskt bra.

Vad säger du om Saras prestation?

– Det är fantastiskt starkt. Det är ju egentligen rätt osvenskt det hon gör, att lyckas palla för trycket. Hon har ju varit favorit i tävlingen sedan dag i dressyren, eftersom hon har legat så bra till. Det är en stark idrottslig prestation.

"Hästar är luriga"

– Sedan vet man aldrig med hästar. De är lite luriga. De kan ha en dålig dag och det vet man inte. Niklas Lindbäck, som många trodde skulle vara bäst av svenskarna, hade lite otur från början och kunde aldrig komma igen.

Vad betyder det här för fälttävlan som sport?

– Det betyder väldigt mycket. Den senaste tiden har hoppningen och dressyren ändå fått rätt så mycket uppmärksamhet i medierna, efter alla framgångar där. Och då har fälttävlan har fått stå lite i skymundan.

– Jag tror att det kan bli ändring i det nu. Folk hemma är ju ändå medgångssupportrar och när de ser att det går bra i en sport vill de ju följa den.