Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jakobsson scoutas av tyska storklubben

Jagad. Efter succépremiären mot Sydafrika är flera europeiska toppklubbar intresserade av Sofia Jakobsson.Foto: Sportsphoto / Splash News

COVENTRY. Sofia Jakobsson står inför en av sina viktigaste matcher i karriären.

Efter succén mot Sydafrika i OS-premiären, skulle en repris mot Japan i dag betyda ett ännu större intresse från storklubbarna i Europa.

- Jag håller dörren öppen för var jag spelar i höst, säger 22-åringen.

SPORT-Expressen avslöjade under VM förra sommaren att Sofia Jakobsson skulle lämna Umeå IK för hårdsatsande ryska Rossijanka.

Kontraktet skrevs på ett år och gick ut nu i juni.

Så för närvarande är lands­lagets högerbreddare på det offensiva mittfältet klubblös.

I onsdags mot Sydafrika gjorde Jakobsson en av sina bästa landskamper, och utmanade under hela matchen med sin snabbhet och djupledslöpningar.

- Det var precis en sådan fotboll som jag älskar att spela, förklarade Jakobsson efteråt.

Sportchefer på plats i OS

OS är ett av de största skyltfönstren för en elitidrottare och, enligt uppgift till SPORT-Expressen, satt flera sportchefer från klubbar i Europa på läktaren med ett syfte: Att kolla in Jakobsson.

I dag får de en ny chans när Sverige ställs mot världsmästarna från Japan.

- Helt klart är en bra insats i ett stort mästerskap som OS ett sätt att få folk att veta vem du är. Vilket kanske är bra trots allt, eftersom min tanke från början var att jag skulle ha bestämt mig innan OS men så blev det inte, säger Sofia Jakobsson.

Varför har du inte bestämt dig?

- Jag har inte känt 100 procent för någon klubb jag pratat med. Nu tror jag att det får vänta till efter OS. Allt mitt fokus kommer att ligga på matcherna här och jag har inte tid att tänka på var jag vill spela.

Malmös intresse har svalnat

Enligt tidigare uppgifter till SPORT-Expressen väljer Jakobsson mellan att stanna kvar i Ryssland, flytta till Tyskland (Turbine Potsdam) eller att åka hem till Sverige (LdB Malmö har utryckt sitt intresse).

- Malmö vet jag inte längre, eftersom de nyligen skrev kontrakt med Lisa Ek (från Göteborg) och vi har inte pratat på ett tag.

Vad ligger närmast till hands?

- Just nu lutar det väl åt att jag blir kvar i Rossijanka. Men jag har inte stängt dörren till någon annan klubb. Den dörren är alltså än så länge öppen.