Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hope Solo tar en timeout från fotbollen

Hope Solo har straffats hårt för sitt utspel efter matchen mot Sverige.

Nu väljer hon att ta en timeout från fotbollen för resten av säsongen.

"Att acceptera det faktum att jag har fått sparken från det amerikanska landslaget efter 17 år har varit förkrossande", skriver hon på Twitter.

Efter kvartsfinalsförlusten mot Sverige så var det Hope Solo som hamnade i rampljuset. Hon var minst sagt bitter över USA:s uttåg och gick till attack mot det svenska landslagets spel i matchen.

– Det bästa laget vann inte. Vi var det bättre laget och jag tycker att de svenska spelarna spelade som ett gäng fegisar, sa hon bland annat.

Solo har straffats hårt

Ett uttalande som har stått Hope Solo dyrt.

Hon stängdes av i sex månader med omedelbar verkan och dessutom rivs hennes landslagskontrakt.

"Hope Solos kommentarer efter matchen mot Sverige i OS var oacceptabla och möter inte de krav på sportsligt uppträdande som vi har på våra spelare", sa Sunil Gulati, USA:s fotbollsförbunds ordförande då,

Kort efter det beskedet så meddelade Hope Solo att hon tog timeout på obestämd tid från sitt klubblag Seattle Reign.

– Det här har förändrat hela hennes liv. Vi är alla väldigt medvetna om det och vi vet att vi måste diskutera med henne om vad det här betyder för henne på ett personligt plan, sa Seattles tränare Laura Harvey då.

"Mentalt är jag inte redo"

Nu står det klart att Solo tar en timeout från all fotboll minst säsongen ut, som i skrivande stund är fyra matcher plus ett eventuellt slutspel.

"Att acceptera det faktum att jag har fått sparken från det amerikanska landslaget efter 17 år har varit förkrossande. Efter att noga ha tänkt igenom det så har jag bestämt mig för att avsluta min säsong med Seattle. Ett lag jag älskar att spela för. Mentalt så är jag inte redo just nu. Efter att ha tittat på helgens vinst mot Portland där Haley Kopmayer spelade så bra som målvakt så är jag säker på att det här beslutet är bäst för såväl mig som laget", skriver hon.