Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Guldhoppet: "Min hund åt min biljett"

Foto: Julian Finney

Kimberly Rhode är på jakt efter ett tredje OS-guld.

Skyttestjärnan hade dock stora problem att ta sig till London – bland annat på grund av sin hund.

– Min hund åt upp min biljett. Jag vet att det låter galet, men jag har bilder som bevisar att det verkligen hände, säger hon.

Kimberly Rhode vann OS-guld 1996 och guld 2004 i dubbeltrapp och tog ett silver 2008 i lerduveskytte. I år är hon ute efter ytterligare en OS-medalj, men hon har redan störts i sin uppladdning.

Rhode skulle egentligen träffa sina lagkompisar i Danmark, men tog sig aldrig dit.

– Jag gick till flygplatsen på fredag och då sa de "vi är ledsna, ditt flyg är inställt, kom tillbaka i morgon". Jag gjorde ett nytt försök på lördagen, då sa de "glöm söndag, du åker på måndag". Sedan kunde de inte ens få mig till Danmark för att träffa alla.

Hunden kallas "hell on wheels"

Men problemen startade redan innan dess, när hennes familjemedlemmar satte käppar i hjulet för henne.

– Min man tappade bort sitt pass och min hund åt upp min biljett. Jag vet att det låter galet, men jag har bilder som bevisar att det verkligen hände. Det är inte bara en ursäkt.

– Hunden som åt biljettet heter Norman, efter Normal Rockwell (1900-talskonstnär). Han är en liten vid pudel, fyra månader gammal. Jag räddade honom. Vi kallar honom "hell on wheels".

"En del av OS - det är ett äventyr"

Rhode fick lyckligtvis en ny biljett utskriven och kunde, efter alla flygproblem, till slut ta sig till London. Hon landade där under gårdagen och menar att hon, trots allt besvär och stor trötthet, ändå inte låtit sig påverkas av resebestyren.

– Du får inte låta det påverka dig. Om du gör det då är du i bekymmer redan innan det startar. Jag är trött på grund av tidsskillnaden men jag har fem-sex dagar att vänja mig på. Det är helt enkelt en del av OS. Det är ett äventyr. Du vet aldrig vad som kommer i din väg och vad du måste ta dig igenom.