Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fruns glädjetårar: "Är så fruktansvärt glad"

1 / 7

LONDON/STOCKHOLM. Först upplevde han karriärens största ögonblick.

Sen omfamnade han sin fru Johanna i ett långt och lyckligt ögonblick inför tv-tittarna.

– Jag är så fruktansvärt glad för Jimmys skull, säger Johanna Lidberg till SportExpressen.se.

Jimmy Lidberg jublade som om det inte fanns någon morgondag när OS-bronset var klart i London.

I ren glädje sprang han runt och hittade till slut sin fru Johanna, personen han allra helst ville krama om.

– Det var underbart. Johanna, min fru, har stöttat mig i alla de här åren. Vi har varit tillsammans i tio år och varit gifta i ett och ett halvt.

Frun helt tagen

Det var ett bra grepp du fick.

– Ja, precis.

Vad händer i kväll?

– Jag ska umgås med familj och kompisar.

Johanna var själv mållös efter makens bedrift på brottarmattan.

– Det går inte att beskriva. Jimmy har kämpat, kämpat och kämpat. Han har fått många medaljer men aldrig lyckats så här Jag är så fruktansvärt glad för Jimmys skull, säger hon.

Segern i bronsmatchen kan mycket väl ha varit Jimmy Lidbergs sista match. Efteråt berättade förbundskaptenen Benni Ljungbäck om Lidberg, men enligt honom själv är det inte helt säkert att det blir så.

– Det är två faktorer som avgör om det här var min sista match. Ett är familjen. Jag vet att de stöttar mig om jag vill satsa vidare, men den här lösningen som vi har haft nu fungerar inte. Jag är ifrån barnen för mycket. Det är barnen man vill vara nära.

– Och sen är det om skadorna läker. Jag kommer att ta tre-fyra månader nu och känna efter. Det kan mycket väl ha varit min sista match, säger han.

Kan tvingas till operation

Vad behöver man göra åt höften?

– Det är operation som är det första alternativet om man verkligen vill ha en långsiktig lösning. Sen finns det ju vissa som kämpar vidare och stärker upp muskulaturen och så där. Jag har försökt det, men det har inte blivit riktigt bra. Jag har ont hela tiden och så kommer det något bakslag, då har jag en vecka på kryckor. I sådana fall är det en operation.

Hur har skadan påverkat dig i vardagen?

– Nu går jag på smärtstillande och man har mycket adrenalin i kroppen. Men när det är som värst har jag svårt att sätta på mig kläder. Jag måste sitta på ett visst sätt för att få på mig byxorna. Då tänker man "ska jag in och brottas i OS om några veckor?".

– Jag känner redan nu hur haltningen börjar komma.

Kan bli Rio

Om det blir en fortsatt satsning är det mot nästa OS som gäller, säger han.

– Ja, om jag fortsätter så är det mot Rio. Det är fyraårscyklar som jag kör för. Det skulle jag nog kunna tänka mig i sådana fall. Men det är alldeles för tidigt att svara på. Då måste jag ha en plan som innebär att jag kan vara hemma mycket mer med familjen och känna efter hur det blir med skadan, om jag kan hitta någon läkare som är bra på den här typen av skador. Vi får se. Det är för långt borta just nu, avslutar Jimmy Lidberg.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!