Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Emma Green missar OS i Rio de Janeiro

Foto: Niklas Larsson / BILDBYRÅN
Foto: Anna Svanberg / ANNA SVANBERG GT-EXPRESSEN

AMSTERDAM. Nere i Spanien gjorde Emma Green ett sista försök i jakten på en OS-biljett.

Hon klarade 1,90.

Men kvalhöjden 1,93 blev för svår.

– Jag kände av min skadade hälsena, säger Green.

Hon har både VM-brons och EM-silver på meritlistan och ett personligt rekord på 2,01. Men under de sista säsongerna har Emma Green störts av envisa skador.

Och så har det sett ut även i sommar.

Först i slutet av juni kunde 31-åringen göra säsongsdebut. Då rev hon ut sig på 1,89 på Sollentuna GP, men förklarade samtidigt att hon vägrade ge upp i kampen om att klara OS-kvalgränsen 1,93.

"Räckte tyvärr inte"

Hon ville ge det en sista chans och i dag, samtidigt som EM-tävlingarna pågick i Amsterdam, klev Emma Green ut på en liten tävling i spanska Torremolinos.

Och det började bra.

Hon klarade 1,90 i första försöket. Men när ribban åkte upp på 1,93 blev det svårare.

– Tävlingen var jäkligt bra. Det känns som att det har gått stadigt åt rätt håll, med rätt känsla. Men tyvärr räckte det inte, säger Green när SportExpressen når henne på telefon.

– Det var ett bra hopp på 1,90. Men det sög till en del i hälsenan på det hoppet. Jag gjorde tre riktigt bra försök på 1,93, men det satt lite i bakhuvudet... och det var svårt i slutet, att stå emot trycket, när hälsenan gjorde sig till känna.

Tar ett break

Hon är nöjd med vad hon presterade, med tanke på förutsättningarna. Men det smärtar ändå.

Rivningarna på 1,93 innebär att OS-drömmen har krossats.

– Jag känner mig frustrerad och besviken över att jag ändå är så pass nära. Det är tydligt att man får en till skada, när man har kämpat och rehabat andra skador och de äntligen har gått över. Men så är det.

Hur tänker du framåt nu?

– Eftersom jag inte klarade kvalet känner jag att jag kommer ger hälsenan några veckors lugn och ro. Sen kör jag SM och Finnkampen, för att få ett avslut på säsongen.