Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dahlbys kritik mot skyttesportförbundet

Foto: Maja Suslin / Scanpix

LONDON/STOCKHOLM. Håkan Dahlby har tidigare riktat skarp kritik mot skyttesportförbundet – och menar att de fortfarande inte lyssnar på honom.

– Men den här kanske kan hjälpa, säger han och lyfter upp silvermedaljen.

– Vi har gjort mycket förändringar, säger förbundets ordförande Jimmy Persson.

Håkan Dahlby skänkte ny medaljglans till Sveriges olympiska spel. Svenska skyttesportförbundets ordförande Jimmy Persson följde spänt dramatiken.

– Helt fantastiskt. Jag förkortade nog livet med ett par år framför tv:n men det var det värt, haha. Det var riktigt, riktigt kul. Jag har inte smält det än, säger han till SportExpresen.se.

Förhållandet mellan Håkan Dahlby och sportskytteförbundet har inte varit komplikationsfritt. I en intervju med SportExpressen.se för två år sedan gick Håkan Dahlby till exempel ut och kallade förbundet för inkompetent och slog även fast att "de skjutbanor vi har i Sverige är skit".

"Inte spänt alls"

Runt den tiden blev även Jimmy Persson vald till ny ordförande för förbundet.

– Det finns inget spänt där alls. Ibland har vi diskussioner, det är ganska naturligt. Men vi stöder honom på alla sätt vi kan, säger han.

Men det är ändå rätt skarp kritik han gått ut med?

– Jo, men vi har gjort mycket förändringar. Skjutbanorna i sig kan jag inte säga så mycket om men vi har gjort en helt ny elitstruktur sedan dess. Och jag tror han är ganska nöjd med den struktur vi har i dag.

Vilka förändringar är det som har gjorts?

– Vi har haft en dedikerad förbundskapten som jobbat tajt med en liten grupp. Vi har haft två fokus, det ena är det här OS:et och det andra är i Rio 2016. Plus att vi har ett väldigt bra och nära samarbete med SOK.

Så luften är rensad?

– Jag hoppas det. Jag har inget agg och har aldrig haft det.

"De lyssnar inte mycket"

Håkan Dahlby verkar däremot inte helt nöjd. Men han hoppas att silvret ska ge skyttesporten en boost i Sverige.

– Vi får hoppas att det här kan bidra. Framför allt att de ska få mer pengar så att de kan satsa mer på elitverksamhet, för de satsar väldigt mycket på bredd. Det är synd, för utan elitverksamhet så får vi ingen bredd, säger han till SportExpressen.se efter att ha mottagit sin silvermedalj.

Hur mycket lyssnar de på vad du säger?

– Inte mycket. Men den här kanske kan hjälpa, säger Dahlby och lyfter upp medaljen.

Och en silver-effekt – det är något som även Jimmy Persson hoppas på.

– Det här är extremt viktigt. Det är stort och det visar att våra satsningar har gett framgång. Bara att sporten syns mer i medierna är ju inte helt fel, säger han.