Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Colting: "Äntligen en äkta svensk medalj"

Foto: Beatrice Lundborg / Dn / Scanpix

Lisa Nordén vann ett svenskt OS-silver i triatlon på lördagsförmiddagen.

Då jublar en av Sveriges bästa triatleter på herrsidan, Jonas Colting.

– Tårarna sprutade. Efter segling, lerduveskytte och ponnyridning kom äntligen en äkta svensk medalj som är dränkt i blod, svett och tårar, säger han till SportExpressen.se.

Lördagens OS-tävling i triatlon bjöd på stor dramatik.

Guldstriden stod mellan schweiziskan Nicola Spirig och svenskan Lisa Nordén.

Spurten blev avgörande och efter att ha granskat ett målfoto bedömdes schweiziskan som guldmedaljör. Något som innebär att Nordén får nöja sig med silver.

"Jävligt tveksamt"

Hemma i tv-soffan följde en av Sveriges bästa triatleter på herrsidan, Jonas Colting, dramat.

– Ja, herregud. Jag är helt tagen, tårarna bara sprutade. Lisa levererade verkligen och hon har visat i många år att hon tillhör världseliten. Och då ska vi komma ihåg att det inte finns några "blåbär" i triatlon som det finns i simning och friidrott, säger han till SportExpressen.se.

Vad säger du om finishen då?

– Jag är tveksam, det är jävligt tveksamt. Jag är lite förvånad över att de så snabbt accepterar resultatet från svenskt håll. För mig är det inte alls en given segrare i loppet, det beror på hur man tolkar bilden. Men jag vet faktiskt inte vad de har för regler. Det tog ju tio minuter innan man utsåg Spirig till vinnare så man får ju tro att de vet vad de håller på med.

Tveksam till överklagan

Borde man verkligen använda målband i en sådan här tävling?

– Det är mer för effektens skull, men jag håller med dig. När det blir finish så är ju målsnöret bara i vägen. Man hade ju aldrig haft ett sånt i en 100-metersfinal.

Tycker du att man ska gå vidare med det här från SOK:s sida?

– Jag vet inte om det är värt det faktiskt. Man vill ha fokus på medaljörerna, säger han.

Jonas Colting gläds inte bara över att Lisa Nordén vann en medalj. Han är också glad över att den kom i hans egen idrott.

– Efter segling, lerduveskytte och ponnyridning kom äntligen en äkta svensk medalj som är dränkt i blod, svett och tårar, säger han och skrattar.