Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Asllani går in från start i mötet med Kanada

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
IN I ELVAN. Kosovare Asllani gjorde ett piggt inhopp mot Japan och fick fart på den svenska offensiven. Nu kan SPORT-Expressen avslöja att 23-åringen finns med i startelvan mot Kanada. Samtidigt vilas mittfältaren Lisa Dahlqvist. Foto: Niklas Larsson/Bildbyrån
Foto: Nils Jakobsson

NEWCASTLE. En svensk offensiv ska knäcka Kanada i dag.

Enligt uppgifter till SPORT-Expressen vilar Lisa Dahlkvist mot Kanada och Kosovare Asllani tar en plats på det offensiva mittfältet.

Dessutom ersätter Lina Nilsson Annica Svensson på högerbacksplatsen för att få ytterligare tryck framåt.

Förbundskapten Thomas Dennerby väljer att göra flera förändringar i laget mot Kanada jämfört med det som mötte Japan i lördags.

Tre spelare från startelvan får därför maka på sig: Johanna Almgren, Lisa Dahlkvist och Annica Svensson.

Almgren fick chansen bakom Lotta Schelin, men lyckades aldrig med instick mata vår världsanfallare med de bollar hon behöver.

Kosovare Asllani ersatte efter 60 minuter och då fick Sverige det tryck man saknat tidigare. Nu går "Kosse" in från start.

- Jag är riktigt spelsugen. Det kändes bra senast och jag lyckades skapa mycket framåt. Dessutom har jag bra minnen från träningsmatchen mot Kanada i mars då jag gjorde ett mål, säger Asllani.

Fischer ersätter Dahlqvist

Dahlkvist har under de två matcherna i OS visat att det är en bra bit kvar till den VM-form från i fjol, som gjorde henne till en av de bästa i det svenska laget.

Dahlkvist har också under OS besvärats av ett så kallat löparknä som svullnat upp efter hård påfrestning.

Dennerby väljer nu - när Nilla Fischer är tillbaka efter sin lätta skadekänning högt uppe på baksidan på höger lår - att vila Dahlkvist.

De defensiva mittfältarna blir Fischer och Caroline Seger, som alltså flyttas ner ett steg för andra matchen i rad.

Annica Svensson och Lina Nilsson har startat var sin match.

Mot Japan ville Dennerby säkra defensivt och valde Svensson. Nu när den något tröga kanadensiska backlinjen ska sättas under press är det Nilssons offensiva krafter som ska utnyttjas.

Riskerar att möta USA

I dag avgörs vilket lag som blir Sveriges kvartsfinalmotståndare på fredag.

Förutsättningarna är följande:

Slutar Sverige etta i grupp F möter laget tvåan i grupp G - i nuläget Frankrike.

Hamnar Sverige tvåa i sin grupp väntar tvåan i grupp E - med största sannolikhet Storbritannien.

Skulle Sverige bli trea ställs man mot ettan i grupp E eller G. Och rejält tuffare motstånd i form av USA eller Brasilien.