Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ajdarevic öppnar för en ÖSK-flytt efter OS

Astrit Ajdarevic
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

MANAUS. Astrit Ajdarevic kan lämna Örebro SK i sommar.

OS-lagets lagkapten jagas av flera utländska klubbar - och har redan fått kontraktsförslag från ett par lag.

- Men jag har tackat nej till allt hittills. Vi får se vad som händer senare efter OS, säger han.

Astrit Ajdarevic, 26, utsågs till lagkapten för OS-laget av förbundskapten Håkan Ericson.

- Jag och Astrit hade ett väldigt bra samarbetet i U21-landslaget under min tid där. Jag kände att han då tog till sig väldigt mycket av idéerna och spelet. Dessutom åkte jag upp till honom i Örebro och hade ett långt samtal med honom.

- Han har de kvaliteterna som krävs för att vara lagkapten, säger han.LÄS ÄVEN: Svenska höjdpunkter under OS i Rio.

Ajdarevic har nobbat flera bud

ÖSK:s anfallsstjärnan har hyllats för sina insatser i allsvenskan under året. Succén i Örebro har gjort att flera utländska klubbar fått upp ögonen för Ajdarevic. Men hittills har han nobbat bud från bland annat klubbar från Cypern, Holland och Ryssland.

- Jag har sagt nej till det som kommit hittills. Det har varit bud men inget som varit lockande. Jag har varit utomlands tidigare och tänker inte hoppa på vadsomhelst. Det ska vara något riktigt bra i så fall. Bra liga, bra ekonomsikt och en klubb där jag får vara mig själv och betyda något för laget.

- Dessutom trivs jag väldigt bra i Örebro. Jag trivs med fotbollsspelet med livet utanför och allt annat. Jag känner mig glad och njuter. Det är väldigt viktigt.

Tror du att du lämnar Örebro i sommarfönstret?

- Svårt att säga. Jag måste hålla i min form som jag haft. Fotboll är en färskvara och jag vill fortsätta göra poäng, hjälpa mitt lag och då kommer jag också hjälpa mig sjäv. Men det är inget jag tänker på just nu.

- Allt fokus är på OS och att vi ska vinna mot Colombia.