Foto: Sven Lindwall
 Foto: Sven Lindwall

Zetterberg: "Det går inte att hålla på så här"

Publicerad

SOTJI. Henrik Zetterberg har slagit upp sitt diskbråck – och senaste dygnet i Sotji har varit en mardröm för den svenske kaptenen.

– Jag har inte kunna röra mig mycket, det hat varit en jobbig natt, säger Zetterberg till SportExpressen.se.

Nu berättar han om det oerhört tuffa beslutet – och att han kan tvingas till en operation.

– Det går inte att hålla på såhär. Det är samma som i december fast mycket värre stöter. Det är klart att det är jobbigt att lämna grabbarna, det är ett tufft beslut, säger Zetterberg.

Sveriges lagkapten och storstjärna Henrik Zetterberg har spelat färdigt i OS-turneringen. Efter matchen mot Tjeckien slog han upp sin gamla ryggskada.

– Det är diskbråcket som gått upp igen, det är samma som i december fast mycket värre stöter. Jag hoppades på att det skulle vara bättre idag men det är det inte och i december fick jag inte göra något på två veckor, sen blev det två veckor efter det också. Det är ett väldigt tufft beslut men inget jag kan göra, säger Zetterberg till SportExpressen.se.

Hörde av sig direkt

Detroit Red Wings ringde direkt och nåddes av informationen att han inte kunde träna under gårdagen.

– Klart de hörde av sig så fort jag inte var med och tränade, sen har de folk på plats också och de hade bra kontakt med Björn Waldebäck (landslagsläkaren) här också.

– Man vet inte exakt vad det är, när det här kom i december så så fanns det en risk att det skulle komma igen just eftersom hur disken såg ut när vi tittade. Tyvärr så är det något där igen. Vi får se vad som behöver göra. Alternativen är behandlingen vi gjorde senast eller operation. Nu får vi se vad som sägs, säger Zäta.

Om det blir operation kan han bli borta i två månader.

– Jag har hört att det är sex till åtta veckor om man måste opereras, det går inte att hålla på som jag gjort nu heller. Det måste bli bra på något sätt. Vi får se tills man kommer över dit och se vad dom säger, säger Zetterberg.

Att lämna det svenska OS-laget är väldigt tungt för honom.

– Det är klart det är väldigt jobbigt, i går när det väl hände försökte man ha hoppet uppe så länge som möjligt men det är klart att det var ett jobbigt beslut att ta. Det är inte en axel eller ett knä som går att spela igenom utan det går helt enkelt inte. Klart det är jobbigt, turneringen har börjat och man har spelat en match och hunnit träffa grabbarna, säger Zäta.

Inte redo att flyga

Nu är det en tidsfråga innan han kan resa hem till Detroit – ryggen måste bli bättre för att han ska kunna klara av den långa flygresan.

– Så fort jag känner mig okej att flyga, det är väl det bara. Får se när det blir men ryggen måste bli bättre innan jag sätter mig i planet. Jag har inte direkt rört mig mycket senaste dygnet, säger Zetterberg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag