Stenson. Foto: / SVEN LINDWALLStenson. Foto: / SVEN LINDWALL
Stenson. Foto: / SVEN LINDWALL
Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån / BILDBYRÅNFoto: Petter Arvidson / Bildbyrån / BILDBYRÅN
 Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån / BILDBYRÅN

Stor ilska mot Viasat - som sände OS-golfen

Publicerad

Henrik Stenson jagade guld i OS i Rio de Janeiro.

Men samtidigt gick ridsporten också in i mästerskapets slutfas.

Det här tvingade Viasat/TV3 att välja – och valet föll på den förstnämnda händelsen.

Något som skapade stor förvirring och irritation på sociala medier.

"Ja, vart fan är hoppningen som är utlovat?!?! Alltid ska ridsporten drabbas. Det visas knappt nånting av ridsport, så en timme hade vi väl kunnat få. Det är svenskar med där också. Satan så dåligt av er!!!!", skriver en person på Facebook.

Tv-tablån under veckan har varit tydlig: Under söndagseftermiddagen skulle ridsport från OS i Rio visas i TV3.

Men efter en sen tablåändring, till följd av Henrik Stensons succé och medaljvittring, gjorde att ridsporten fick stryka på foten – något som inte uppskattades allt i hästkretsar. På sociala medier var förvirringen stor till en början, och när TV3 gick ut med förklaringen var ilskan stor.

"Vilket jävla skämt!"

Långt över 200 kommentarer har kommit in på TV3:s Facebook-inlägg, och även på Twitter rasar folk.

"Alltså tv3. Vilket jävla skämt! Ni är fan HELT värdelösa. Varför skriva att ni ska visa ridsporten och inte göra det?! Grattis, ni har just fått hela hästsverige att bli förbannade på er.

SÅ. PINSAMT. DÅLIGT. Extremt oprofessionellt, hoppas ni går i konkurs efter os.", skriver en person till Facebook, som får medhåll från många andra.

På Twitter skriver en annan:

"Var är hoppningen? Gör om gör rätt bokstavligen ingen bryr sig om golf? Ni är dumma i huvudet".

Viasats förklaring

I kommentarsfältet på Facebook har TV3 lagt upp en förklaring till beslutet:

"Pga av en sen tablåändring sänds Hoppningen på Viaplay/Viasat OS Ridsport med start 14.55. Men från och med kl. 18.00 sänder vi hoppningen i vår grannkanal TV10. Vi ber om ursäkt för förvirringen i tablån och önskar er en fortsatt trevlig dag. Mvh, TV3".

 

 

Tog silver till slut

Hur det gick i golfen då? Jo, det blev ett hedervärt OS-silver för vår svenske superstjärna. Henrik Stenson hade ögonen på gulde hela vägen in i mål, men på 18:e hålet gick det snett.

Stensons inspel var för dåligt, och när han därefter treputtade så kunde Justin Rose ta hem OS-guldet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag