Foto: Joel Marklund/Bildbyrån
 Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Sarahs twitterinlägg efter OS-finalen: "4"

Publicerad

Efter tre raka fjärdeplatser i VM i Shanghai 2011 lovade Sarah Sjöström sig själv att det inte skulle bli några fler snöpliga medaljmissar. Men på söndagen hände det igen - Sjöström blev fyra på OS-finalen på 100 meter fjäril.

"4", skrev simstjärnan på sin twitter direkt efteråt.

Sarah Sjöström vet hur det känns - att komma fyra på ett stort internationellt mästerskap. Under VM i Shanghai i fjol kom den svenska simstjärnan fyra på 100 meter fjäril och 200 meter fritt innan hon missade bronsmedaljen med en futtig hundradel på 50 meter fjäril.

- Det är jättetråkigt att komma fyra. Men det är bra på det sättet att man blir lite mer hungrig, man vet att man måste kämpa mer. Nästa gång blir det inga fjärdeplatser, sade Sjöström 2011 till TT och syftade på OS 2012 i London.

Året innan hade hon dessutom kammat hem ytterligare två fjärdeplatser under EM.

Twittrade efteråt

Och på söndagens specialsträcka 100 meter fjäril under OS-finalen hände det igen. Ytterligare en snöplig fjärdeplats på ett stort mästerskap och efteråt kom tårarna från en besviken Sarah Sjöström.

- Jag kan inte säga något nu. Jag är jättebesviken och jätteledsen, sa hon direkt efter målgången.

En stund senare summerade Sjöström finalen kort och koncist på sin officiella twitter med inlägget: "4".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag