Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Resten av svenskarna missade hoppfinalen

Foto: Alex Livesey

Med bara två ekipage kvar i OS-hoppningen blev Sverige utan deltagare då det drog ihop sig till final på onsdagen.

Jens Fredricson och Henrik von Eckermann drog på sig för många fel i grundomgången för att slå sig in bland de 20 som gick till final.

Utan Rolf-Göran Bengtsson och hans Casall blev det inte svenska framgångar i OS-hoppningen. Henrik von Eckermann på Allerdings hade två rivningar och åtta fel, medan Jens Fredricson på Lunatic fick nio fel efter även ett tidstillägg.

– Casalls strykning påverkade inte oss. Rolf-Göran är så professionell att han höll sig undan, han sade inte ens till oss vad som hade hänt, säger Jens Fredricson.

Tvekade flera gånger

Fredricsons valack Lunatic tvekade två gånger på banan. Båda gångerna med rivningar som följd. Ekipaget stannade på delad 26:e plats.

– Han vinglade och visste inte vart han skulle, han letade efter hindren, säger Fredricson.

– Lite besviken är jag, mer med resultatet än själva rundan. Hästen hoppade på ett bra sätt. Fyra fel hade jag varit nöjd med.

Henrik von Eckermann fick på Allerdings åtta fel efter två rivningar. Delad 22:a plats innebar att det var färdigridet även för honom.

– Han hoppade bättre för varje dag. Surt att det skulle sluta så här när hästen var i form. Jag var inte tillräckligt bra, sade von Eckermann självkritiskt.