Foto: ViasatFoto: Viasat
 Foto: Viasat
Foto: Sven LindwallFoto: Sven Lindwall
 Foto: Sven Lindwall
Foto: Sven LindwallFoto: Sven Lindwall
 Foto: Sven Lindwall
Foto: Sven LindwallFoto: Sven Lindwall
 Foto: Sven Lindwall

Pias ord till laget efter finalen: "Gjort det bra"

Publicerad

RIO DE JANEIRO/STOCKHOLM. Sverige förlorade OS-finalen i fotboll mot Tyskland.

Efteråt samlade förbundskaptenen Pia Sundhage laget på planen och sa några väl valda ord till sina adepter.

– Vi kan se tillbaka på vad vi gjort och vara stolta. Det kan göra att vi får tillbaka ett leende på läpparna igen, säger Pia Sundhage.

Det var nära, men det räckte inte hela vägen.

Sverige förlorade OS-finalen mot Tyskland med 2-1 och hade flera chanser till kvittering i slutet av matchen, men kvitteringen uteblev.

Efter finalförlusten samlade Pia Sundhage sitt lag på planen och höll ett hyllningstal till gruppen.

– Det är så lätt att man blir besviken när det är så nära, för vi hade ju chanser. Men det är viktigt att respektera spelet, vinnarna och vår egen insats, säger Pia Sundhage till Viasat.

Sundhage: "Viktigt att budskapet kommer fram"

– Jag sa att vi tillsammans ska sträcka på kroppen och känna stolthet och visa inför allt och alla att vi har gjort något bra.

Men Sundhage sticker inte under stolen med att hon kände att guldet fanns inom räckhåll.

– Vi kände att vi var nära, men ibland räcker det inte hela vägen, säger Sundhage.

– Men vi har vunnit en silvermedalj. Det är viktigt att det budskapet kommer fram.

Sundhage: "Vi vann silvermedalj, förlorade inget guld"

Under presskonferensen utvecklar Sundhage sina tankar.

– Vi kan se tillbaka på vad vi gjort och vara stolta. Det kan göra att vi får tillbaka ett leende på läpparna igen.

– Det känns lite tomt nu. Vi vann silvermedalj, förlorade inget guld.

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag