Drottningen och Kungen under OS 2008. Foto: Nils Jakobsson
Drottningen och Kungen under OS 2008. Foto: Nils Jakobsson

Kungafamiljen är redo att åka över till OS

Publicerad

LONDON. Nu får de svenska OS-deltagarna en kunglig hejaklack.

Nästa vecka kommer bland andra kronprinsessan Victoria till London.

Inget OS utan svenska kungliga på plats.

Genom åren har kung Carl Gustaf bland annat sett höjdhopparen Stefan Holm och trestegshopparen Christian Olsson vinna guld i Aten 2004 och bordtennisspelaren Jan-Ove Waldner ta hem guldet i Barcelona 1992. Och vid OS i München 1972 träffade han ju sin blivande drottning.

Vid OS i London är det den yngre generationen som inleder besöket. Nästa vecka kommer kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prins Carl Philip för att följa spelen. Enligt hovets kalender är de på plats från måndagen till och med fredagen.

– Något detaljerat program för dem är inte klart ännu. Det bestäms närmare när de är på plats, säger Bertil Ternert, informationschef vid hovet, till TT.

Stannar till avslutningen

Tänkbara idrottsupplevelser för kronprinsessan och prinsarna är de svenska handbollsdamernas match mot Norge på måndagskvällen och Sarah Sjöström på 200 meter fritt på tisdagskvällen om hon går till final.

Från den 7 augusti är kungen och drottningen på plats i London. De ska enligt programmet stanna fram tills OS avslutas.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag