Foto: Viasat Sport (Sändningen pågår)
 Foto: Viasat Sport (Sändningen pågår)

Justyna Kowalczyk klev av i sitt sista OS

Publicerad

SOTJI/STOCKHOLM. Justyna Kowalczyk körde sitt sista OS-lopp någonsin.

Då var det någon sparkade på henne - och hon tvingades kliva av.

– Jag är väldigt upprörd, säger hon efter loppet.

Den polska skiddrottningen Justyna Kowalczyk fick inte försvara sitt OS-guld på tremilen från Vancouver.

Innan halva loppet var kört klev hon av.

Men det berodde inte på trötthet.

– Någon sparkade mig med skidan på min dåliga fot. Det gjorde väldigt ont. Jag försökte fortsätta åka med smärtan var för stor, säger Kowalczyk.

Hon har besvärats av en fraktur i foten både inför och under OS. Hon har åkt flera lopp med smärtstillande i kroppen. Men efter sparken i dag blev det för mycket.

– Jag mådde okej från ankeln och uppåt, men det gick inte att åka vidare med foten.

Kowalczyk gjorde sitt sista OS-lopp någonsin.

Men avslutningen blev inte som hon tänkt sig. Efteråt kunde hon inte hålla tillbaka sin ilska.

– Jag är väldigt upprörd. Det var inte så här jag ville att mitt OS skulle sluta.

Vann ett guld

Därmed avslutar Kowalczyk sin olympiska karriär. Det blev totalt fem medaljer. En av dem kommer från Sotji.

Trots fotskadan så tog hon guld i 10 kilometer klassiskt i suverän stil.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag