Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Expressen betygsätter ländernas OS-kläder

<strong>TOPPARNA:</strong><br>USA<br>Emma Danielssons kommentar: Ralph Laurens snygga och välsittande club blazers passar perfekt i det här sammanhanget. Det här är väldigt stiligt men kläderna har samtidigt en sportig känsla som gör att det inte ser alltför stelt ut. Det enda som ser lite lustigt ut är baskern som inte riktigt passar till resten av klädseln.
Storbritannien<br>Emma Danielssons kommentar: Stjärndesignern Stella McCartney har vid sidan av sin huvudlinje haft ett mångårigt samarbete med Adidas och när hon skapade den här kollektionen åt det brittiska OS-laget lyckades hon infria de högt ställda förväntningarna. Finkläderna är lite väl strikta men stilen är klassisk och allt ser välsittande ut. Sportkläderna är snygga, funktionella och moderna både på herr- och damsidan.
Sydkorea<br>Emma Danielssons kommentar: Vardagskläderna ser riktigt trendiga ut med smala byxor i rätt längd, kavajer med bra passform och snygga hattar. Det är dessutom trevligt att de har adderat lite färgstarka detaljer i form av röda sjalar och kragar. Träningskläderna ser ut att vara välsittande och har stilren design utan onödiga utsmyckningar.
Jamaica<br>Emma Danielssons kommentar: Det är roligt att se att Jamaica har satsat på lite starkare färger bland de många svarta, vita och marinblå plagg vi sett i de olika kollektionerna. Den gröna militärinspirerade jackan är riktigt snygg och skulle passa minst lika bra även i andra sammanhang.Foto: Dylan Martinez
<strong>FLOPPARNA:</strong><br>Ryssland<br>Emma Danielssons kommentar: De mönstrade jackorna är verkligen ingen höjdare. Overaller i retrostil kan vara snyggt ibland men i det här fallet ser det bara omodernt och smaklöst ut. Bland de här plaggen finns det tyvärr inget positivt alls att lyfta fram.
Spanien<br>Emma Danielssons kommentar: När det gäller sämst klädda OS-trupp får Spanien och Ryssland dela på priset. Spaniens mönstrade pikétröja är fullkomligt anskrämlig. Mönstret som pryder jackan och kepsen påminner dessutom mest om en tribal-tatuering vilket inte är någon höjdare i modesammanhang.
Frankrike<br>Emma Danielssons kommentar: Med tanke på att Paris är modets huvudstad så är den franska OS-truppens kläder en besvikelse. Byxorna har väldigt dålig passform och materialet gör att de veckar sig på flera ställen. Dessutom ger helheten ett väldigt trist intryck eftersom plaggen är väldigt avskalade och saknar snygga detaljer.
Sverige<br>Emma Danielssons kommentar: Många länder låter sina mest framgångsrika designers ta fram OS-kläderna; Ralph Lauren för USA, Giorgio Armani för Italien och Stella McCartney för Storbritannien. Sveriges klädsel är ingen katastrof men det finns gott om utrymme för förbättring. Låt någon av våra duktiga svenska designers skapa kläderna till nästa OS så vi kan visa upp den snygga Skandinaviska design vi gjort oss kända för.<br><br>Fler svenska bilder om du klickar vidare!Foto: Linda Sandgren
Foto: Linda Sandgren
Foto: Linda Sandgren
Foto: Linda Sandgren
Foto: Linda Sandgren
Foto: Linda Sandgren
Foto: Linda Sandgren
1 / 14

Spanjorerna tycker inte alls om sina.

USA:s orsakade politiskt rabalder i hemlandet för att deras tillverkats i Kina.

Kläderna spelar roll i OS och på invigningen kommer hela idrottsvärlden visa upp sina uniformer.

Expressens modeexpert Emma Danielsson har synat OS-plaggen – och hittat både toppar och floppar.

Klicka dig fram i bildspelet för att se kommentarer.