Foto: Anna-Karin Nilsson / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSENFoto: Anna-Karin Nilsson / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
 Foto: Anna-Karin Nilsson / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Foto: Liao Yujie / ALL OVER PRESS RETNA UKFoto: Liao Yujie / ALL OVER PRESS RETNA UK
 Foto: Liao Yujie / ALL OVER PRESS RETNA UK

Algotsson-Ostholt till OS med Reality

Publicerad

FALSTERBO. Silverhästen Wega skadade sig olyckligt bara månader innan OS.

En tuff smäll för Sara Algotsson-Ostholt.

På lördagskvällen kom dock ett välkommet besked - fälttävlansryttaren får åka till Rio med hästen Reality.

– Nu skruvar vi på de sista detaljerna, det är inte så mycket som behövs, säger Algotsson-Ostholt.

"Silver-Sara" var en av tre ryttare som fick en OS-biljett av SOK på lördagskvällen.

Utöver Sara Algotsson-Ostholt är även Ludwig Svennerstål och Frida Andersén uttagna till mästerskapet.

Den fjärde platsen i det svenska fälttävlanslandslaget kommer att delas ut efter nästa veckas tävlingar i tyska Aachen där Anna Nilsson, Niklas Lindbäck och Linda Algotsson får göra upp om den sista platsen.

– De är rätt så jämna men ingen av de tre har fått någon riktig kontinuitet i sitt tävlande så jag vill se dagsform och hälsoläge hos hästarna, säger förbundskaptenen Staffan Lidbeck.

Hästen är finansierad av fansen

Årets säsong har varit minst sagt turbulent för fälttävlanslandslaget.

I mars skadade sig den potentiella OS-ryttaren Louise Svensson Jähde allvarligt under en träning. 25-åringen fick en fraktur på bäckenet och tvingades till operation.

Och i maj tvingades Sara Algotsson-Ostholts silverhäst från OS i London, Wega, att avsluta sin tävlingskarriär.

En allvarlig skada på vänster framben stoppade stoet från nya mästerskap.

– Hon var finare än någonsin så jag hoppades på att kunna rida OS med henne. Och att då få det slängt i ansiktet att hon inte kunde tävla mer, det var skitjobbigt. Jag har försökt tänka positivt men det har varit svårt att ställa om sig mentalt, säger Sara Algotsson-Ostholt.

Nu blir det hästen Reality som får följa med till Rio.

"Bigsy", som hästen kallas, är delvis finansierad via Sara Algotsson-Ostholts fans. Efter OS i London, när en oönskad försäljning var aktuell, valde flertalet personer att skänka pengar via en Facebook-insamling för att landslagsryttaren skulle kunna behålla framtidslöftet:

– Tack vare dem får jag nu chans att åka till Rio, det tror jag de kommer att glädjas åt. För hade de inte slutit upp hade jag inte suttit här i dag, då hade jag inte varit aktuell för OS.

Tog silver på EM

Sara Algotsson-Ostholt och Reality tog silver med det svenska laget på EM 2013. Nu är de redo för större uppgifter:

– Det känns väldigt bra. Wega älskade att visa upp sig inför publiken, då växte hon, jag hoppas jag kan kittla fram det hos Reality också innan OS.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag