Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Orättvist – hann inte ens berätta för sin mamma”

Foto: USA TODAY Sports
Foto: JOSE MENDEZ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Christian Wood är en av flera NBA-spelare som testat positivt för covid-19.

Nu berättar hans tränare att laget inte vet hur Woods testresultat blev offentligt för allmänheten. 

– Just därför blev vi så förbluffade när det läckte, säger han till TSN.

Redan den 14 mars började nordamerikanska medier skriva att Christian Wood testat positivt för coronaviruset covid-19.

Han blev då den tredje spelaren i NBA som bekräftades ha drabbats av viruset.

Nu berättar Detroit Pistons-coachen Dwane Casey att Wood blivit upprörd över att hans testresultat läckt ut i offentligheten, och att laget inte ens vet hur det har gått till från första början.

– Christian var upprörd över att hans namn kommit ut. Det var inte han som släppte det. Och det värsta av allt var att det kom ut innan han hade hunnit berätta för sin mamma, säger Casey till TSN. 

NBA-säsongen tillfälligt pausad

Han fortsätter:

– Jag var extremt missnöjd med hela situationen. Jag sa till vår personal: ”Det här är oprofessionellt. Det här kan aldrig hända igen”. Det var så orättvist mot vår spelare.

Christian Wood blev tidigare i veckan den första av de NBA-spelare som testat positivt att bli helt frisk från viruset. WXYZ har pratat med Woods agent Adam Pensack som säger att 24-åringen är ”helt återhämtad” och att han ”mår jättebra”.

NBA-säsongen är för tillfället pausad på obestämd tid på grund av den rådanda hälsosituationen. Planen var från början att återuppta spelet första veckan i april, men det datumet flyttades sedan till 15 april. Enligt ESPN kommer ligan dock som tidigast att dra igång i slutet av april eller i början av maj.

Rudy Gobert var den första i NBA som visade sig ha coronaviruset. När beskedet kom sattes hela ligan på paus.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.