Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Om man inte är noga kan man råka illa ut”

Tog flera månader att hitta rätt.
Camilla Enström. Foto: OLLE SPORRONG

För tre år sedan köpte TV-profilen Camilla Enström och maken Tobias ett hus i Spanien. 

Men att köpa hus utomlands visade sig svårare än vad de trott.

Därför ger hon nu sina bästa tips till alla som dem som går i köptankar. 

– Om man inte är noga kan man råka lite illa ut, säger hon i podcasten Hockeypuls. 

Camilla och Tobias Enström äger sedan tre år tillbaka ett hus i Marbella, Spanien. Båda två har spenderat mycket tid i i landet på semestrar och ville ha ett hus dit familj och vänner kan komma och hälsa på. Men det tog ett bra tag innan de hittade det rätta semesterhuset. 

– Det finns till exempel inget Hemnet, så bara att få en överblick över objekt som är till salu är en djungel liksom. Sedan när man väl har hittat sitt objekt så är det mycket juridiskt som man måste gå igenom, säger Camilla Enström i podcasten Hockeypuls, skriver Allehanda

LÄS MER: Camilla Enström: ”Kändes som att de gamblade med mitt liv”

Tog flera månader att hitta rätt

Förutom att processen skiljer sig från Sverige säger Enström att det också är viktigt att veta vad det är för område man köper i och kolla upp så att ingen annan har nyttjanderätt på huset och därför har rätt att bo där. 

– Om man inte är noga kan man råka lite illa ut, och det finns inget dolda fel-skydd som man har hemma i Sverige, säger hon.

Det tog flera månader och flera besök till Spanien för Camilla Enström och maken att hitta sitt drömhus. Och på grund av jobb och hockeykarriär kan de inte spendera mer än ett par veckor om året i huset. Men hela processen gav Enström en idé som senare ledde till programmet ”Drömmen om Spanien” på Aftonbladet. Där hon tillsammans med en mäklare går igenom de olika stegen.

– Man minns ju att det var läskigt. Alltid när man köper bostad så är det ju ett stort köp, det är väl det största köpet man gör i sitt liv, när man dessutom gör det i ett annat land så gör det ju det hela mycket svårare, säger hon. 

LÄS MER: Camilla Enström: ”Verkligen lyckligt lottad, fantastiskt” 

https://www.instagram.com/p/BpT2u4klEz-/

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.