Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ola Wenströms inlägg efter tuffa uppbrottet

Foto: NENT GROUP

Ola Wenström lämnar Viaplay efter 13 år.

Under söndagen kunde SportExpressen berätta spelet bakom nyheten: det var Nent Group som valde att inte förlänga Wenströms kontrakt.

I ett inlägg på Instagram tackar nu programledaren för stödet han fått efter beskedet.

”Ni som har hört av er vet vilka ni är. Jag också”, skriver Wenström.

På tisdagen kommenterade Nent för den första gången avslutet med Wenström. 

– Det stämmer att vi inte förlänger med Ola Wenström, skriver Fredrik Johansson, presschef på Nent. 

I lördags kunde SportExpressen avslöja att den populäre programledare Ola Wenström, 54, lämnar Nent Group.

Wenström kom till Nent Group (då MTG) efter fotbolls-EM 2008 och har varit en av tv-husets stora stjärnor sedan dess. Han har bland annat prisats som årets programledare i Svenska Fans tävling Guldskölden sju år i rad och varit ankare för Premier League och Champions League.

Just nu är han programledare under handbolls-VM men i sommar är tiden i Viaplay slut.

– Jag går i mål med Champions League efter 13 år i det här mediehuset, sa Wenström i lördags.

Spricka mellan Wenström och chefen

Dagen efter nyheten lämnade Wenström ytterligare kommentarer till Aftonbladet där han hintade om en spricka med Nent Groups sportchef Per Nunstedt och SportExpressen kunde då även bekräfta att det varit ansträngt mellan parterna och att det var tv-huset som tog beslutet att inte erbjuda Wenström ett nytt kontrakt. 

Förutom den ansträngda relationen mellan Nunstedt och Wenström ska en anledning till det brutna kontraktet också ha varit Wenströms arvode. Enligt SportExpressens uppgifter har Ola Wenströms betydelse för Nent Group varit så stor att han kunnat arvodera mer än 30 000 kronor för ett uppdrag.

Nu har Ola Wenström uttalat sig igen om uttåget från kanalen och han tackar för stödet han fått efter att nyheten kom fram.

”Så, vilka är ni egentligen? Bara tittare? Tydligen inte. Snarare riktiga vänner. Uppskattningsstormen som har svept in under några plötsligt omtumlande dygn är ingenting annat än ofattbart underbar. Tack!”, skriver Wenström på Instagram.

Ola Wenströms ord efter nyheten

Wenström fortsätter:

”När ni nu möjligen tar del av trycksvärta i stort uppblåsta rubriker och försöker läsa mellan mer finstilta rader kan det vara bra att veta: ni som tittar är mitt fokus. Det är hela grunden och i det här fallet också en del av den här situationen.”

Till sist tackar Wenström återigen för stödet han fått.

”Ni som har hört av er vet vilka ni är. Jag också. Ni är supportrarna som får sporten och programmen att leva och mig att prestera. Och ingen jäkel ska få stoppa ert stöd. Vet inte exakt var och hur men nog tusan ses vi i rutan också framöver!”, skriver Wenström.

På tisdagen kommenterade Nent för den första gången avslutet med Wenström. 

– Det stämmer att vi inte förlänger med Ola Wenström, i övrigt diskuterar vi inte detaljer relaterade till kontrakt. Vi vill givetvis tacka Ola för de här åren och önskar honom lycka till framöver, skriver Nents presschef Fredrik Johansson. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.