Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oksana Wilhelmsson om sitt lyxliv i Dubai

Säsongsavslutningen bjuder på Premier League, JVM-hockey och Tour de ski.
Oksana Wilhelmsson och Christian ”Chippen” Wilhelmsson.Foto: NILS PETTER NILSSON
Christian ”Chippen” Wilhelmsson.Foto: ANETTE NANTELL / DN

Oksana Wilhelmsson och Christian ”Chippen” Wilhelmsson valde bort Sverige för Dubai.

Paret som bor i en 500 kvadratmeter villa med sina tre barn har inga planer på att flytta hem.

– Jag älskar Sverige, men jag orolig för att flytta hem för barnens skull, säger Oksana Wilhelmsson till Aftonbladet.

De träffades 2006 och fyra år senare gifte de sig. Nu bor Oksana Wilhelmsson och Christian ”Chippen” Wilhelmsson på en egen ö i Dubai.

Där har de bott i tio år och i en intervju med Aftonbladet berättar Oksana om livet på andra sidan:

– Det är supertryggt för barnen att ha vuxit upp här. De har växt upp på stranden, det här är den enda livet de känner till, säger den tidigare modellen och popstjärnan i gruppen Sunblock till tidningen.

Paret bor i vad som först var en semestervilla när Christian Wilhelmsson spelade i saudiska fotbollsklubben Al Hilal. Men som nu är parets hem. Villan är på 500 kvadratmeter och bakom en lönndörr gömmer sig en privat biosalong.

Sverige har mycket att lära av Dubai

Dubaiparet bor i villan, på ett av stadens sjutton palmblad, tillsammans med sina tre barn Naomi, 8, Leon-Prince, 6, och Lennox, 4.

På dagarna arbetar Oksana i projekt där klädkollektioner designas. Christian som tidigare spelat i det svenska landslaget och utomlandsklubbar som Roma och LA Galaxy, är i dag bland annat verksam som affärsman.

Under julen åker de hem till Sverige för firande. Oksana, som är uppvuxen i Ryssland, berättar för Aftonbladet att Sverige har mycket att lära av Dubai:

– Jag kommer säkert få skit för det jag säger nu men här lär sig barnen att ha respekt för sin omgivning, precis som jag fick lära mig när jag växte upp i Ryssland. Att visa respekt är något som är superviktig här och det är mycket fokus på barnens uppförande i skolan, säger hon.

”Ärligt … just nu är jag orolig”

Oksana berättar att hon älskar Sverige men oroas över att flytta hem för barnens skull. Hon förklarar sin orolighet i att det förekommer både bråkigheter och mobbning i Sverige, och i Dubai är det mer strikt och det gillar hon. Bland annat pratar den amerikanska skolan som barnen går i mycket om värderingar och någon mobbning förekommer inte.

På frågan om vad Oksana har för bild av Sverige svarar hon till Aftonbladet:

– Ärligt … just nu är jag orolig. Det har funnits där i tanken att vi skulle flytta hem. Men det är så tryggt att bo här… så när man läser om att folk skjuts ihjäl, blir våldtagna, tror man inte att det är sant. Var är alla lagar? Finns det bara lagar så löser det sig. Hur kan det här få hända? Det händer att vänner här som inte är svenskar undrar vad det är som händer i Sverige.

Årskrönika – minns du det här från sportåret 2019

Vi ser tillbaka på bland annat Frida Karlssons genombrott, damernas VM-succé i Frankrike och Zlatan-statyn .

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.