Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Obehagligt – är inte en jätteskön känsla”

Foto: Privat / Privat
Foto: Privat / Privat
Foto: GEORGI LICOVSKI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Chusak Narkprasert från Hässelby reste till Thailand för att spela VM-kval i innebandy.

Men bara dagar innan första matchen ställdes kvalet in på grund av spridningen av coronaviruset.

– Det är obehagligt – man märker att det finns en oro i landet, säger han.

På tisdag skulle kvalet till innebandy-VM starta i Thailand. Men kvalet tvingades i sista stund ställas in på grund av spridningen av coronaviruset. På plats för att representera Thailand finns flera spelare som bor i Sverige. En av dem är Chusak Narkprasert från Hässelby.

– Vi landade i går morse, gjorde en träning med laget, sedan på kvällen kom nyheten ut att kvalet har ställts in på grund av coronaviruset, vilket kom som en chock för alla oss, berättar han efter den över 800 mil långa resan.

Chusak och hans lagkompisar gjorde sig redo för att gå ut och äta middag när de på sociala medier läste att kvalet ställdes in.

– Nu är det folk som försöker kolla upp resor och ändra sina hemresor för att komma hem tidigare, eller senare, beroende på hur oroliga de är.

Hur känner du?

– Det är obehagligt. Man är i ett land som är nära viruset centrum och sedan ställs alla tävlingar in när man är här. Man märker att det finns en oro i landet, speciellt på flygplatsen. Det är inte så jätteskön känsla.

”Man får ju lite skuldkänslor”

Chusak Narkprasert berättar om hur resan in i Thailand var:

– Vi fick information från vårt förbund att ha på oss munskydd redan när vi gick på planet. Sedan när man kom ut från flygplatsen märkte man att det bildades en väldigt lång kö innan passkontrollen. Då har de ställt upp värmemätare och det blir en hyfsad lång kö. Och man själv vart lite nojig när man hade lite ont i halsen.

Det inställda kvalet innebär också att de fyra bäst rankade lagen i Asien blir direktkvalificerade. Det betyder att Thailand är klara för VM i december.

– Det är man ju så klart glad för det. Det är mycket blandade känslor, säger Chusak Narkprasert.

Vad ska du göra nu?

– Jag kommer vara kvar i Thailand. Både min familj, min flickvän och några kompisar hade köpt flygbiljetter sedan ett bra tag tillbaka. Man får ju lite skuldkänslor när de åker hit för att titta på innebandy och sedan blir den inte av. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.