Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya ordbråket: ”Då stänger jag av helt”

Från 2018: Se ett utdrag ur en intervju med LeBron James om rasism, politik och sport.
Foto: RICH PEDRONCELLI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: DOUG MILLS / POOL VIA CNP / SPLA / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Ordbråket mellan NBA-stjärnorna och Donald Trump trappas upp. 

– Jag stänger av matchen om jag ser någon knäböjer under nationalsången, säger Trump. 

– Basket som sport kommer inte sakna honom, kontrar Lebron James. 

Det är en infekterad konflikt i USA till följd av Black Lives Matter-rörelsen. Idrottare runtom i landet har valt att gå ner på knäna i samband med den amerikanska nationalsången för att visa solidaritet gentemot de mörkhyade personer som utsätts för rasism i landet.  

En som inte uppskattar att man knäböjer under nationalsången är USA:s president Donald Trump. 

Trump: ”Jag stänger av matchen helt”

– När jag ser människor knäböjer så tycker jag att de inte respekterar vår flagga och vår nationalsång. Vad jag gör i stället är att jag stänger av matchen så fort jag ser någon knäböjer. Det är respektlöst mot vårt land. Vi har jobbat hårt för att få i gång NBA. Jag pushade för det och nu ser jag att de inte respekterar USA. Det är inte acceptabelt enligt mig. Jag stänger av matchen helt och på en gång. Jag har inget intresse i att se matchen, och jag kan garantera att det finns fler som gör som jag, säger Donald Trump enligt NBC. 

Presidentens kommentar gav förstås eko i sportvärlden – och responsen kom ett par timmar senare. 

– Jag tror faktiskt inte att sporten kommer sörja om han (Trump) inte kollar. Det handlar inte om att vara respektlös mot någon som har kämpat för det här landet, säger Lakers storstjärna Lebron James till ESPN.  

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.