Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya hälsningen från Wallberg via facebook

Hälsningen från Frida Wallberg.

Frida Wallberg har lämnat intensivavdelningen på Karolinska unversitetssjukhuset.

Pojkvännen Robert Stridberg meddelar att återhämtningen går enligt planerna.

"Hon har ont i huvudet blandat med illamående och väldigt trött. Allt det är väntat enligt läkaren", skriver han på Frida Wallbergs Facebook.

Frida Wallberg vårdas fortsatt på Karolinska universitetssjukhuset för sin hjärnblödning.

– Hon är självklart trött, men enligt läkarna går det väldigt bra just nu, helt enligt deras planer, säger pojkvännen Robert Stridsberg till SVT under måndag förmiddag.

Under gårdagen lät sjukhuspersonalen Wallberg vakna upp. Då yttrade svenskan sina första ord, och pratade bland annat om matchen.

"Invagga i trygghet"

Nu lyder läkarnas order att Wallberg ska vila, och att pojkvännen får prata med henne. Ett av de första ämnena som Stridsberg pratade om var deras sexåriga dotter Nellie.

– Jag har berättat att Nellie är hos mormor och morfar och att allt är bra med henne. Och att de runtomkring henne finns här för att ge henne stöd. Det handlar om att invagga henne i trygghet, säger han.

Under lunchtid på måndagen lämnar Robert Stridsberg en ny rapport om Frida Wallbergs tillstånd – där han vädjar till allmänheten om lugn.

"Frida vilar och har inte telefonen, hon är fortfarande på intensiven och sover massor för att återhämta sig. Jag går in till henne i omgångar men vi pratar inte, hon är väldigt trött. Hon kommer inte kunna kontaktas just för återhämtningen i några dagar. Detta kommer att ta tid.", skriver han på Frida Wallbergs Facebook.

"Går inte att ta emot"

På sociala medier strömmar hälsningarna in till svenskan. Och på sjukhuset har blommor skickats i den omfattningen att Stridsberg nu skickar en uppmaning:

"Många som vill skicka blommor etc och det går inte ta emot dessa. Så sättet att visa er kärlek till henne är att lika och dela hennes länk så vet hon att Ni finns där för henne!", skriver han.

Vid 17-tiden på måndagseftermiddagen meddelar Stridberg att Frida Wallberg har lämnat intensiven.

"Frida har nu lämnat intensiven och har bytt avdelning, ett bra tecken! Hon har ont i huvudet blandat med illamående och väldigt trött. Allt det är väntat enligt läkaren, så allt går enligt planerna.", skriver han på Facebook.

Pojkvännen riktar ett stort tack till stödet från allmänheten – hälsat från Frida Wallberg.

"Det jag skulle hälsa från henne är: Det stöd och omtanke jag har fått enligt Robert, gör mig så glad! Det skall ni alla veta! Tack för att ni finns därute!, betyder massor!"

Elias förändring efter flytten till Vancouver

Föräldrarna om svenskens liv som superstjärna • Nya lägenheten • Umgänget i Vancouver • ”Det vill du inte höra när bandaren är på”

15 bästa värvningarna innan fönstret stängde

Johan Svensson rankar • ”Kommer avgöra mycket” • ”Enskilt viktigast” • ”Coolt efternamn”

Ett fräckt spikförslag – i en lurig V86-omgång

V86-GUIDEN: √ Spetsdragen √ Rankning √ Systemförslag

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.