Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nya beskedet om Sven-Göran Eriksson – genomgår behandling

Sven-Göran Eriksson.
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Sven-Göran Eriksson.
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

För en tid sedan drabbades Sven-Göran Eriksson, 75, av hälsoproblem. 

Nu kommer ett nytt besked kring tränarlegendaren. 

– ”Svennis” genomgår behandling, säger Anders Runebjer, vän och juridiskt ombud till Eriksson. 

Det var för tre veckor sedan beskedet kom att Sven-Göran Eriksson, som för tillfället är sportchef i storsatsande Karlstad Fotboll, drabbats av hälsoproblem

Via ett uttalande på klubbens hemsida meddelade ”Svennis” att han tillfälligt kliver av rollen som sportchef och samtidigt begränsar sina offentliga uppdrag. 

Eriksson berättade själv om sina problem i uttalandet: 

– Jag, Sven-Göran ”Svennis” Eriksson, har på grund av hälsoproblem – som är under utredning – valt att för tillfället begränsa mina offentliga uppdrag. Nu fokuserar jag på hälsan, familjen och begränsade uppdrag för bland annat Karlstad Fotboll. Jag tackar för allt stöd från vänner och fotbollskontakter och ber er att respektera mitt beslut och mitt privatliv. 

”Genomgår behandling”

Sven-Göran Eriksson och familjen har sedan dess inte velat ge några fler uttalanden om tränarikonens hälsotillstånd. Nu låter ”Svennis” vän och juridiska ombud Anders Runebjer förmedla en uppdatering.

– ”Svennis” genomgår behandling. Mer kan vi inte säga just nu, han behöver få lugn och ro och fokusera på det. Familjen vill inte gå ut med mer än så här just nu, säger Runebjer. 

Sven-Göran Eriksson är Sveriges främsta fotbollstränare genom tiderna. Han inledde tränarkarriären i Degerfors innan han gick vidare till IFK Göteborg. Efter det följde en lång tid av stora uppdrag utomlands. 

”Svennis” har bland annat tränat klubbar som Roma, Fiorentina och Lazio och varit förbundskapten för England, Mexiko och Elfenbenskusten.

David Beckham och Sven-Göran Eriksson under svenskens tid som förbundskapten i England.
Foto: IMAGO/KOLVENBACH/IBL

Tidigare i år berättade Sven-Göran Eriksson i en intervju med Expressen om valet att bli sportchef i Karlstad Fotboll. 

– Jag var med lite som rådgivare i fjol. Skillnaden då jämfört med nu är enorm. Det känns i luften. Intresset. Folk pratar fotboll. Jag var uppe i Torsby i går och handlade och hälsade på pappa. Då frågade folk: ”Vad händer i Karlstad? Har ni köpt någon ny spelare?”. Det har jag aldrig varit med om tidigare, sa Sven-Göran Eriksson då. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.